okonomiyaki van wagamama

Okonomiyaki van Wagamama your way

Ik ben zo blij dat we sinds kort in Den Haag (okay, Leidschendam, bijna Den Haag) ook een Wagamama restaurant hebben. In The Mall of the Netherlands kan ik nu ook genieten van de heerlijke gyoza’s, bang bang shrimps en de okonomiyaki van Wagamama!

Wagamama you way

Wagamama your way

Geen Wagamama in de buurt? Met het kookboek ‘Wagamama your way‘ tover je de gerechten van ’s werelds beroemdste noodlebar thuis op tafel! Van de beroemde Chicken Katsu, Japanse pancakes tot een goedgevulde pho of ramen. Je kunt – net als in het restaurant – met de recepten alle kanten uit kunt. Pas naar behoefte aan met extra saus, minder chilipeper, met zilvervliesrijst in plaats van witte en met of zonder vlees of vis. Wagamama it your way dus! Ik maakte heerlijk Japans streetfood, de groentepannenkoek okonomiyaki.

Bang bang shrimps

Amaisaus

Officieel hoort op de okonomiyaki een speciale okonomiyaki saus. Aangezien deze saus niet vega(n) is, kiest Wagamama ervoor een zogenaamde amaisaus te gebruiken. Het recept hiervoor vind je ook in dit kookboek. Ik maakte het mijzelf gemakkelijk en gebruikte zoete chilisaus. Gewoon, omdat het kan. Eerder maakte ik overigens al de heerlijke bang bang shrimps van Wagamama (recept niet in het boek).

okonomiyaki van wagamama

Okonomiyaki van Wagamama

Wat heb je nodig (2 personen):

Ingrediënten

  • 50 gram savooiekool, dungeschaafd
  • 50 gram gemengde paddenstoelen in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1/2 prei in grove ringen
  • 1 rode ui in ringen
  • zout en peper
  • 100 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 50 ml plantaardige olie (plus extra om in te bakken)
  • 120 ml water
  • Kewpie mayonaise (Japanse mayonaise)
  • zoete chilisaus
  • 1 vel nori, in smalle reepjes
  • 1 bosuitje, in ringetjes

Maak het beslag door de bloem te mengen met de bakingsoda en hier al kloppend het water en de olie aan toe te voegen.

Zet een koekenpan op een middelhoog vuur, schenk hierin wat plantaardige olie en roerbak alle groente tegelijk gaar. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Schenk het beslag in de pan bij de groente. Keer de pannenkoek om als de bovenzijde gaat stollen. Ik gebruik hiervoor een bord die ik bovenop de pan leg.

Laat de andere kant bruinen. Leg de pannenkoek op een bord en besprenkel in zigzag patroon met de kewpie mayonaise en chilisaus. Bestrooi met ringetjes bosui en reepjes nori.

 

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*