Home » Vegan pekingeend van oesterzwammen
Vegan pekingeend

Vegan pekingeend van oesterzwammen

Pekingeend, wij zijn er hier in huize Otter dol op! Maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt. We kopen altijd kant-en-klare eend bij de Aziatische supermarkt. Deze vegan pekingeend van oesterzwammen maakte ik wel zelf!

Pekingeend

Pekingeend

Een hele pekingeend bereiden is een behoorlijke en tijdrovende klus. En de eend bij de Aziatische supermarkt is superlekker, dus waarom moeilijk doen? Ze verkopen bijvoorbeeld verpakkingen waar de hoisinsaus en pannenkoekjes al bij in zitten. Ik koop wel vaak nog extra pannenkoekjes.

Pannenkoekjes Peking Style bij Rozey Delft

Pannenkoekjes Peking style

Toen ik onlangs bij restaurant Rozey in Delft (vegetarisch/vegan restaurant) deze pannenkoekjes Peking Style at wist ik, dat ga ik thuis namaken. Het is natuurlijk niet te vergelijken met de smaak van eend, maar als vegan vervanging zijn deze heerlijk gekruide oesterzwammen een perfecte optie! Fan van oesterzwam? Ik zette de vijf lekkerste recepten met oesterzwam op een rij!

Vegan pekingeend

Pannenkoekjes

De pannenkoekjes die ik bij de Aziatische supermarkt koop zijn vegan (bloem, olie en water). Maar check altijd even de verpakking. Of maak ze zelf! Verwarm en serveer ze in een stoommandje, staat ook nog leuk op tafel!

vegan pekingeend

Vegan pekingeend

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel mirin of rijstwijn
  • 2 theelepels sesamolie
  • Hoisinsaus (naar smaak)
  • Olie om in te bakken
  • 15-20 Chinese pannenkoekjes (vaak in pakjes van 10)
  • 3 lente-uitjes
  • 1/3 komkommer

Ontdooi de Chinese pannenkoekjes.

Meng in een kommetje de sojasaus, vijfkruidenpoeder, rijstwijn, sesamolie en suiker.

Snijd de oesterzwammen in reepjes van 1 cm. Doe wat olie in een wok en bak de oesterzwammen kort aan. Voeg het sojasausmengsel toe en bak nog ca. 5 minuten

Snijd het witte gedeelte van de lente-uitjes in reepjes. Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd ook in reepjes.

Warm de pannenkoekjes op in de magnetron of in een stoommandje.

Zet alles klaar op tafel (komkommer en lente-ui in een schaaltje, hoisinsaus in een schaaltje) en laat iedereen zijn eigen pannenkoekje beleggen: beetje hoisinsaus, Peking ‘eend’, komkommer en lente-ui.

Bewaar het recept voor vegan pekingeend op Pinterest:

Vegan pekingeend

Summary
recipe image
Recipe Name
Vegan peking eend
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*