taartje van doperwten en oesterzwammen

Taartje van doperwten en oesterzwam

Dit taartje van doperwten en oesterzwam is een heerlijk en fris zomers voor- of lunchgerecht. Het is vegetarisch en als je de roomkaas vervangt door vegan roomkaas en plantaardige boter om in te bakken gebruikt, is het gerecht ook vegan. Bovendien heb je dit gerecht in 10 minuutjes op tafel staan. Ook niet onbelangrijk!

taartje van doperwten en oesterzwam

Kookring voor de taartjes

Om mooie taartjes te maken is een kookring (ook wel garneerring of uitsteker genoemd) wel handig. Die kun je overigens ook zelf maken door van een klein conserven blikje de boven en onderkant te verwijderen! De hoeveelheden in het recept zijn een beetje bij benadering en afhankelijk van de grootte van de kookring die je gebruikt. Die van mij had een doorsnede van 9 cm.

Vegan pekingeend

Smaakexplosie

Het lekkerste van dit taartje? De afwisseling in smaken. De doperwtenpuree is op smaak gebracht met verse munt, de roomkaas met mierikswortel. De oesterzwammen zijn gebakken in kruidenboter. En erbij serveer ik een pipetje met zoete chilisaus. Een heerlijke smaakexplosie in een toch verder eenvoudig te maken gerecht! Fan van oesterzwammen? Maak dan ook eens deze lekkere vegetarische shoarma of peking’eend‘ (zie foto).

taartje van doperwten en oesterzwam

Taartje van doperwten en oesterzwam

Wat heb je nodig (2 personen)

Ingrediƫnten

  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 6 blaadjes verse munt
  • 4 eetlepels verse roomkaas
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • klontje kruidenboter (of (plantaardige) boter)
  • peper en zout
  • (eventueel) zoete chilisaus

Blancheer de bevroren doperwten door er kokend water over te genieten en twee minuten te laten staan. Giet af en prak fijn met een vork (mag best een beetje grof blijven). Knip de munt in reepjes en roer door de erwtenpuree. Breng op smaak met zout en peper. Roer de roomkaas los met de mierikswortel en breng op smaak met zout en peper. Scheur de oesterzwammen in reepjes en bak ze in een klontje (kruiden)boter goudbruin in ca. zes minuten. 

Zet de kookring op een mooi bord, doe er de helft van de erwtenpuree in en druk aan. Leg er de helft van de mierikswortel-roomkaas bovenop en druk aan. Top af met de helft van de gebakken oesterzwammen. Trek de ring langzaam omhoog. Herhaal op een tweede bord. Vul het pipetje met zoete chilisaus en steek in het taartje.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*