Home » Buiten eten in de zomer

Buiten eten in de zomer

Geen sterker gevoel van vakantie dan buiten eten in de zomer. Op een terrasje onder een parasol genieten van een lekkere pizza of een driegangen menu, buiten smaakt alles nét even lekkerder. En daar hoef je natuurlijk niet alleen voor uit eten te gaan, buiten eten kan ook thuis op je eigen tuinset!

Buiten eten

Balkon of tuin

Of je nu alleen een balkon of een fijne tuin tot je beschikking hebt, voor buiten eten is niet zo heel veel nodig. Een moderne tuinset is wel fijn, een beetje comfortabel zitten is wel zo prettig als je nog uren wilt natafelen op een warme zomeravond. En als je buiten luncht, is een goede parasol ook geen overbodige luxe! Op ons balkon staat de hele middag de volle zon, zonder parasol smelt je in de lente al weg! 

Buiten eten in de zomer - bbq

Bij buiten eten denken de meeste mensen aan barbecuen. En dat is natuurlijk ook volks ‘hobby’ nummer 1 in Nederland. Maar heb je nou een balkon (waar barbecuen meestal niet is toegestaan) of wil je eens wat anders, dan zijn er meer opties om gezellig buiten te eten. Ik zet ze voor je op een rij!

Buiten eten - pizzarette

Pizzarette

Eten uit de pizzarette doen we binnen, maar net zo graag ook buiten in de zomer. Vul een heleboel gezellige schaaltjes met je favoriete ingrediënten en laat iedereen zijn eigen mini pizza bakken. Gezelligheid gegarandeerd. Bijkomend voordeel: je woonkamer blijft lekker fris!

Buiten eten

Pizza oven

Wil je het echt serieus aanpakken, overweeg dan de aanschaf van een pizza oven! Die zijn er in verschillende soorten, er is zelfs al een tafelmodel voor op je balkon. Deze verwarmt in een kwartier naar zo’n 400-450 graden en bakt een pizza in een minuut krokant en gaar! Haal de Italiaanse mama (of papa) in je naar boven en beleef la dolce vita in je eigen tuin! Voor een tuinfeest is het ook mogelijk een professionele pizza oven te huren!

Buiten eten grillplaat

Buiten eten op de gourmet of grillplaat

Nog zo’n apparaat dat ideaal is op een balkon waar je niet mag barbecuen: het gourmetstel of de grillplaat. Omdat de woonkamer soms nog dagen stinkt doen wij dit eigenlijk alleen nog maar buiten. Ieder een eigen grillplaatje en bakken maar!

de lekkerste pastasalades

Buiten eten met pastasalades

Een heerlijke pastasalade (in een mooie schaal of zoals hierboven, geserveerd op spiesjes), eventueel aangevuld met lekker brood en smeersels, is wat mij betreft het ideale ‘buiten eten’. Je kunt het ruim van tevoren klaar maken, er bestaan 101 variaties, en bijna iedereen vindt het lekker. 

Eet jij graag buiten in de zomer? Wat is jouw favoriete ‘buiten eet’ activiteit?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*