Home » Traybake van gnocchi met paddenstoelen en burrata
Traybake van gnocchi met paddenstoelen

Traybake van gnocchi met paddenstoelen en burrata

Toen ik laatst een prachtige mand gemengde paddenstoelen bezorgd kreeg, had ik gelijk zin om te keuken in te duiken. Mijn zoon was vrij die dag dus een uurtje later genoten we van een heerlijke lunch: een traybake van gnocchi met paddenstoelen en burrata.

Traybake van gnocchi met paddenstoelen

Wat is een traybake?

Traybakes zijn ontzettend populair. Het is dan ook een fijne en makkelijke manier van het avondeten bereiden. Je legt alle ingrediënten op een bakplaat, schuift het in oven en wacht een klein half uurtje. Aan tafel! In plaats van je bakplaat kun je overigens ook prima een ovenschaal gebruiken. Vooral als je een traybake voor twee personen maakt wel zo handig.

Gemengde paddenstoelen

Paddenstoelen

Denk je bij paddenstoelen gelijk aan champignons? Think again! Er zijn tegenwoordig zoveel lekkere soorten paddenstoelen in Nederland verkrijgbaar. Proef vooral eens de lichtpittige shiitake of de mooie bundelzwam. Paddenstoelen zijn zo veelzijdig! Maak bijvoorbeeld eens shoarma van oesterzwammen of vegetarische coquilles van de konings oesterzwam. AH heeft een uitgebreid aanbod aan paddenstoelen in het assortiment. En kijk ook zeker eens op de markt.

Eikhaas en koraalzwam

Ik gebruikte voor mijn traybake o.a. eikhaas en koraalzwam. Biologisch geteelde exotische paddenstoelen, uit Nederland! Producent Oakfield brengt maar liefst zeven nieuwe exotische paddenstoelen op de markt: gele en roze oesterzwammen, bundelzwammen, witte beukenzwammen, pruikzwammen, koraalzwammen en eikhaas. Goed nieuws voor iedereen die houdt van lekker en gevarieerd eten met minder vlees!

Burrata

Wat wordt er eigenlijk niet lekkerder door toevoeging van burrata? Deze Italiaanse mozzarella met een romig hart wint steeds meer aan populariteit. Wil je dit gerecht iets lichter maken, vervang de burrata dan door ricotta. Ook romig, maar met een stuk minder calorieën! Probeer ook eens deze gegrilde little gem met burrata!

Traybake van gnocchi met paddenstoelen

Traybake van gnocchi met paddenstoelen en burrata

Traybake van gnocchi met paddenstoelen

Traybake met gnocchi en paddenstoelen

Gnocchi en paddenstoelen op de bakplaat en laat de oven het werk doen. Deze traybake van gnocchi met paddenstoelen en burrata wil je!
Afdrukken Pin
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 250 gram gnocchi
  • 400 gram gemengde paddenstoelen naar wens
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 handje walnoten grof gehakt
  • 1 bol burrata

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal.
  • Breng een pan water aan de kook. Doe de gnocchi in de pan en wacht tot ze boven komen drijven (1 tot 1,5 minuut). Giet af.
  • Verdeel de gnocchi en paddenstoelen (scheur de grotere exemplaren in kleinere stukjes) over de bakplaat of ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel er de geriste rozemarijn over en de walnoten. Besprenkel met de olijfolie.
  • Zet de bakplaat 25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de gnocchi met paddenstoelen uit de oven en verdeel de burrata er over.
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*