linguini met verse zwarte truffel

Linguine met verse zwarte truffel

Goed eten behoeft vaak maar weinig ingrediënten. Dat weten de Italianen als geen ander. Verse zwarte truffel is van zichzelf al zo’n smaakmaker, daar moet je niet teveel poespas aan toevoegen. Deze linguine met verse zwarte truffel is klaar in een handomdraai en een godenmaal!

Truffeljacht

Een truffel is een zwam onder de grond en groeit óp de wortels van verschillende boomsoorten, zoals eiken, hazelaars en fruitbomen, zo’n 50 cm onder de grond. Vroeger werd er voor de ‘truffeljacht’ gebruik gemaakt van varkens, tegenwoordig worden hiervoor honden ingezet.

linguine met verse zwarte truffel

Subtiel

In tegenstelling tot de truffeltapenades en -oliën die je vaak in de supermarkt treft (en waar vaak geeneens truffel in zit maar truffelextract) is de smaak van verse truffel lang niet zo intens. Juist meer subtiel en delicaat. Je schaaft de truffel het beste in dunne plakjes. Je hebt hier speciale truffelschaven voor, ik gebruikte gewoon mijn kaasschaaf. Gebruik verder vooral gewoon goede ingrediënten. Dus gezouten roomboter, zelf geraspte verse Parmezaanse kaas en vers gemalen zwarte peper.

Verse zwarte truffel

Verse zwarte truffels kun je niet al te lang bewaren. Eet ze binnen 10 dagen en bewaar ze gewikkeld in keukenpapier in de koelkast. Vervang het papier iedere 1-2 dagen. Je hebt zwarte herfst-, winter- en zomertruffels, ze variëren vooral in smaakintensiteit. Truffels zijn niet goedkoop, maar voor een bijzonder etentje wel heel lekker. Je koopt ze bij delicatessewinkels of bij groothandels als Sligro en Hanos. Ga je toch voor tapenade, kies er dan eentje met een zo hoog mogelijk percentage echte truffel. Lekker in bijvoorbeeld deze carpacciobonbon met truffelcrème.

linguine met verse zwarte truffel

Linguine met verse zwarte truffel

Wat heb je nodig (2 personen)

Ingrediënten

  • 150-200 gram linguine
  • 50 gram gezouten roomboter
  • 1-2 verse zwarte truffel, geschaafd in plakjes
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout

Kook de linguine in kokend water met wat zout in vier minuten beetgaar. Neem een beetje kookwater uit de pan en giet vervolgens af. Doe de pasta terug in de pan en roer er de boter, de plakjes truffel en een eetlepel kookvocht door.

Roer totdat alle boter gesmolten is. Breng op smaak met vers gemalen zwarte peper en serveer met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Bewaar het recept voor linguine met verse zwarte truffel op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Linguine met verse zwarte truffel
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 Comments

  1. Dit recept ziet er heelijk uit. Ik ga hem dit weekend snel eens proberen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*