Home » Kerstfudge met cranberry’s
kerstfudge

Kerstfudge met cranberry’s

Op deze laatste dag voor kerst zal ik je niet lastig vallen met ingewikkelde recepten. Maar als je nog iets zoekt voor bij de koffie wat leuk, lekker en eenvoudig te maken is, zoek dan niet verder! Deze kerstfudge met cranberry’s is in een handomdraai gemaakt en smaakt heerlijk!

kerstffudge

Cranberry’s

Op een of andere manier blijven cranberry’s bij Kerst horen. Ik maakte eerder al eens heerlijke cranberry compote (lekker bij een stukje vlees) en cranberry azijn. In deze fudge gebruikte ik gedroogde cranberry’s. Meer inspiratie voor fudgesmaken? Ik maakte eerder al eens dropfudge, lemon meringue fudge, bounty fudge en mermaid fudge.

kerstfudge

Decoratie

Je kunt de fudge naar hartenlust decoreren. Met kaartdecoratie (kerstboompjes, sterren, gingerbreadmen), sprinkles, maar bijvoorbeeld ook met fijngestampte candycanes of kerst M&M’s (rood/groen). Leef je uit! Ook qua chocolade kan je variëren. Ik had nog wat restjes, en gebruikte zowel pure chocolade als een reep Tony Chocolonely salted karamel. Leuk om te serveren bij bijvoorbeeld een kerst high tea!

kerstfudge

Kerstfudge

Wat heb je nodig:

Bekleed een kleine vierkante vorm  (ca. 15×15) met bakpapier. Verwarm in een pannetje de zoete gecondenseerde melk tot net tegen de kook. Smelt hierin in stukjes de chocolade. Roer er – als alle chocolade gesmolten is, de cranberry’s door. Giet in de bakvorm, strijk de bovenkant een beetje vlak en decoreer naar wens. Laat in de koelkast een uurtje of twee opstijven. Snijd de randen mooi recht (de reststukjes zijn ook lekker!) en serveer in blokjes.

Ook handig:

Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer
Meelzeef
taartrooster
Spatel
bakkwast
Spuitzak
Creme brûlée brander
Suikerthermometer

Bewaar het recept voor kerstfudge op Pinterest:

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*