Home » Mijn favoriete kersthits!
favoriete kersthits

Mijn favoriete kersthits!

Vanaf ongeveer 1 december gaat mijn playlist op de computer op ‘kerst’! Heerlijk, werken onder het genot van heerlijke kerstklassiekers. Geen betere manier om in de stemming te komen met dan met Paul McCartney, Michael Bubblé en Wham. Met een heerlijk glas gluhwein of warme chocolademelk! Vandaag deel ik met jullie mijn favoriete kersthits. In willekeurige volgorde, al is de eerste wel mijn ultieme favoriet. Ik ben heel benieuwd naar die van jullie, deel je ‘m in de reacties?

Mijn favoriete kersthits

Stop the Cavalry van Jona Lewie

Het anti-oorlogslied uit 1980 dat een kersthit werd. Alleen door die ene zin ‘Wish I was at home for Christmas’. Blijft mij ontroeren.

We all stand together – Paul McCartney

Ook dit is geen specifiek kerstnummer. De single kwam uit in november 1984 en is afkomstig uit de Bruintje Beer animatiefilm “Rupert and the Frog Song “. Wij noemden het thuis het kikkerliedje.

Last Christmas – Wham

Wederom uit 1984, wat een goed jaar voor kersthits! Ik was 16, helemaal verliefd op Andrew Ridgely en draaide dit nummer 10000x achter elkaar..

Once upon a long ago – Paul McCartney

Wederom Paul McCartney en wederom weer niet echt een kerstnummer. Toch ademt dit lied voor mij Kerst uit! Deze hit uit 1987 zou oorspronkelijk worden opgenomen als duet met Freddie Mercury. Hij bleek toentertijd echter al te ziek om dit project door te zetten.

Happy Xmas (War is over) – John & Yoko Ono

Oorlog en kerst, het lijkt haast een thema. Deze hit uit 1972 komt voort uit de vredescampagne die John en Yoko sinds 1969 hielden, waaronder de Bed-In in Amsterdam. Toen al maakten ze posters met de tekst “War is over? If you want it. Happy Christmas from John & Yoko.. Twee jaar later kwam Lennon met het idee voor dit nummer, waarin hij refereert aan de Vietnamoorlog.

Driving home for Christmas – Chris Rea

Dit nummer kwam uit in 1988 en is nooit echt een hit geweest. In Engeland kwam het niet verder dan plaats 53, in Nederland haalde het de hitparade geeneens. Toch is het een kerstklassieker geworden! Deze videoclip is is opnieuw uitgebracht in 2009 voor een goed doel.

Ik kan nog heel lang doorgaan, zoveel nummers zijn favoriet. Maar ik hou het even bij deze zes. Veel luisterplezier!

Zelf kersthits kopen?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*