Ik heb de laatste tijd een serieuze jalapeño verslaving! Het is een heerlijk pepertje, lekker spicy maar niet te! Ik maak er een heerlijke dip met koriander en yoghurt mee of doe ze in mijn favoriete lunchbroodje: philly cheese steak sandwich. Voor bij de borrel maakte ik deze jalapeño poppers!
Allerhande
Het recept komt uit de Allerhande, al vind je meerdere soorten recepten ervan online. Ik zag ze ook omwikkeld met spek, maar dan vind ik dat er wel heel veel smaken samenkomen. Niets tegen spek hoor, integendeel! Maar de jalapeño poppers zoals ik ze nu maak zijn een heerlijke combi van cheesy, spicy en creamy!
Black bullet jalapeño
Ik vind zelf de black bullet jalapeño die AH verkoopt het lekkerst! De jalapeño poppers maakte ik in de oven, maar je kunt ze ook op de bbq bereiden. Ze zijn ook prima voor te bereiden, dus ideaal als snack tijdens het wachten op vlees, vis of groente. Op zoek naar meer jalapeño snacks? Maak dan ook eens deze chili cheese nuggets of jalapeño dip
Jalapeño poppers
Wat heb je nodig (12 stuks):
Ingrediënten
- 6 jalapeño pepers
- 30 gram geraspte cheddar (of andere kaas die goed smelt)
- 1 theelepel uienpoeder
- 100 gram roomkaas
- 2 eetlepels panko (of paneermeel)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pepers in de lengte doormidden. Probeer het steeltje eraan te laten (hoeft niet maar staat gewoon leuk). Verwijder de zaadlijsten en klop alle pitjes eruit.
Meng de helft van de geraspte cheddar met het uienpoeder door de roomkaas. Vul met dit mengsel de pepers. Bestrooi de pepers met de panko (een soort Japans broodkruim) of paneermeel en de overige cheddar.
Leg de gevulde pepers in een ovenschaal of op de bakplaat op een stuk bakpapier. Bak in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin.