Home » Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla

Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla

Nog net voor de corona crisis in volle hevigheid losbarstte en alle horeca op slot ging, deden Peter en ik via Zoebie een Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla, een vrij nieuw restaurant aan de Dennenweg in Den Haag. En hoewel wij die middag de enige waren was dit voor eigenaar Juan geen enkele reden de proeverij te cancelen. Sterker nog, het werd een waar feestje op de zondagmiddag!

Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla

Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla

Tijdens de proeverij maak je kennis met diverse soorten Argentijnse wijnen. Van wit tot rood en van bekendere druiven als Malbec tot mijn nieuwe favoriet, de Torrontes.

En natuurlijk wordt er gegeten, want naast zes proefglazen mag je ook twee glazen wijn naar keuze nemen, en dat gaat natuurlijk niet op een lege maag. Dus krijg je heerlijke warme empanadas (met een vulling van vlees, vis of vega), een kaasplankje met vijf heerlijke kazen en een broodmandje met huisgemaakte truffelaioli en uienmarmelade. Je wil nooit meer weg!

Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla

Torrontes!

Juan vertelt vol passie over de Argentijnse wijnen, zonder zichzelf te verliezen in hoogdravende wijntaal. Hier praat gewoon een echte liefhebber met verstand van zaken! Uitleg over de druif, het groeigebied, de kleur, de geur, de smaak. En hij let goed op, want steeds vaker weet hij vooraf al te voorspellen welke wijn ik lekker zal vinden en welke meer een wijn voor Peter is. Mijn absolute favoriet deze middag was de witte wijn van Los Bandidos, van de Torrontes druif. Elegant, aromatisch, bloemig en zo ontzettend smaakvol! Heel leuk om op deze manier weer nieuwe wijnen te ontdekken.

Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla

Dineren

We komen zeker nog een keer terug om hier ook te gaan dineren. Want de empanadas (vooral de vegetarische!) smaakten naar meer. En we mochten al een beetje voorproeven van de heerlijke entrecote en ossenhaas met chimichurri. Als echte vleeseters zijn mijn mannen hier vast kind aan huis binnenkort.

La Tabla

Even praktisch

Een Argentijnse wijnproeverij bij La Tabla via Zoebie kost 19,95 per persoon (normaal 36,50) en is iedere zondag te boeken tussen 14.30 – 17.30 uur. De waardebon is 3 maanden geldig en je kunt reserveren (minimaal een dag van tevoren) via info@latablarestaurant.nl o.v.v. Zoebie.

La Tabla
Denneweg 41a
Den Haag

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*