Home » Haagse INSIDER-selectie van TheFork: Bøg en Tommy’s & Zuurveen
Haagse INSIDER-selectie Bøg

Haagse INSIDER-selectie van TheFork: Bøg en Tommy’s & Zuurveen

Wil je zeker weten dat je een toprestaurant hebt uitgekozen? Maak dan een keuze uit de INSIDER-selectie van TheFork. Dit zijn restaurants die hetzij genoemd worden in een van de belangrijkste culinaire gidsen (Bib Gourmand, Gault & Millau, Michelin) of een uitstekende beoordeling (minimaal een 9!) hebben gekregen van de gasten. Vandaag laat ik je kennis maken met de Haagse INSIDER-selectie!

Haagse INSIDER-selectie

In (groot) Den Haag zijn er 46 restaurants beoordeeld als Haagse INSIDER. Niet slecht voor een stad die tot een jaar of 10 geleden nauwelijks opviel in het culinaire landschap. Dat is tegenwoordig wel anders. Bij diverse restaurants uit deze lijst heb ik inmiddels al eens mogen aanschuiven. Zoals bij Glaswerk, Savarin, Papermoon en Villa La Ruche. Met INSIDER krijg je met recht een gastronomische ervaring waarbij zowel het eten als de service en de ambiance op topniveau zijn.

Haagse INSIDER-selectie Bøg

INSIDERS lunch

Onlangs mocht ik aan mijn lijstje nog twee mooie Haagse INSIDERS toevoegen. Tijdens een voortreffelijke lunch at ik eerst drie gangen bij Nordic Cuisine restaurant Bøg en vervolgens nog eens drie gangen bij Tommy’s en Zuurveen. Ik neem je mee op dit culinaire avontuur!

Haagse INSIDER-selectie Bøg

Restaurant Bøg

Restaurant Bøg (Deens voor beuk) brengt sinds jaar en dag de Deense New Nordic Cuisine naar Den Haag. Tot nu toe nog steeds als enige in Nederland. Met recht een høtspøt! De keuken is vrijzinnig, natuurlijk en puur. Gerechten worden ontzettend fraai gepresenteerd. Van de amuses en het mandje brood met luchtig geklopte boter tot het gerecht van knolselderij, truffel en eekhoorntjesbrood. Ook aan mijn tafelgenoot met koemelk intolerantie wordt gedacht, zij krijgt een schaaltje goede olijfolie bij het brood.

Haagse INSIDER-selectie Bøg

De duif met gerookte biet en bessen is ook weer een heerlijk aards gerecht. En hoewel het duivenpootje er een beetje creepy uitziet, smaakt juist dat vlees op het bot het allerlekkerst!

Restaurant Bøg is gevestigd aan de Prinsenstraat 130 in Den Haag

Haagse INSIDER-selectie Tommy's & Zuurveen

Restaurant Tommy’s en Zuurveen

Een klein stukje verderop vind je restaurant Tommy’s en Zuurveen. Net als Bøg eenvoudig maar toch sfeervol ingericht. Tommy’s staat bekend om zijn creatieve gerechten en prachtige bereidingen van groenten.

My happy life december

Dat laatste bewijst het eerste gerecht wat we hier geserveerd krijgen: een umami explosie in je mond en een schilderij voor het oog. Een heerlijk vegetarisch gerecht van tomaten, prei en baharat in een stevige bouillon. Het vlees we daarna geserveerd krijgen is botermals.

Haagse INSIDER-selectie Tommy's & Zuurveen

Er was nog nèt plaats voor het heerlijke dessert – met bijbehorende dessertwijn. Want er is bij mij altijd een speciaal plekje vrij voor toetjes 🙂

Restaurant Tommy’s en Zuurveen is gevestigd aan de Veenkade 1 in Den Haag.

Was jij al bekend met de INSIDER-selectie van TheFork?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*