Home » My happy life mei 2021

My happy life mei 2021

Langzaam aan gaan we weer een beetje terug naar het oude normaal. Het enige normaal wat mij betreft. Ik pakte mijn eerste terrasjes, ging voorzichtig aan weer wat winkelen en werd een jaartje ouder! Ook had ik weer een aantal uitnodigingen voor mijn blog. Het was sowieso een drukke maand wat blogactiveiten betreft. Word ik blij van. En helemaal nu met de zon erbij!

High tea verjaardag Bodhi

My happy life mei 2021

Op 2 mei werd Bodhi 16. We vierden het in een klein familie bubbel feestje, met een uitgebreide high tea. Zo vaak ben ik niet meer in de gelegenheid om uitgebreid te koken! Ik maakte o.a. brownies en millionaires shortbread, pastasalade spiesjes, wraps en gevulde eieren. Het was lekker en gezellig en Bodhi werd goed verwend. Zijn tweede verjaardag in lockdown alweer.

My happy life mei 2021

Mijn eerste terrasje pakte ik met vriendin Priya. Gezellig op het Plein in Den Haag, met lekkere hapjes en wijn. Wij kunnen samen uren kletsen over bloggen! 

Voor Moederdag kreeg ik een prachtige DIY bloemenkrans van Bloompost. Die in het echt wel iets minder mooi uitviel dan op de foto. En geloof me, dat lag voornamelijk aan mijn eigen skills….

Na de meivakantie begonnen de eindexamens van Bodhi. Spannende tijd hoor! Hij hoefde maar in vier vakken examen te doen, de praktijkvakken zijn al afgerond. Engels, Nederlands, Biologie en Wiskunde. En vanwege Corona mag hij een extra herkansing doen en een onvoldoende schrappen (behalve voor Nederlands). Hij heeft er al met al een goed gevoel over. Op 16 juni horen we of hij geslaagd is. Fingers crossed!

My happy life mei 2021

Op Hemelvaartsdag was het onverwachts hartstikke mooi weer. Dus gingen Peter en ik de stad in, struinden lekker door alle gezellige kleine straatjes in het Paleiskwartier en streken neer op het terras in de enorme binnentuin van Angie’s Kitchen (aanrader!) voor wijn, bitterballen en stokbrood. Moeten we vaker doen!

Het volgende terrasje was een dag later, in Paviljoen Aquarius aan het water in Amsterdam. Waar Peter en ik een fotoshoot hadden voor Vrouw Magazine. Deze zomer publiceren zij wekelijks rapportages over vakantieliefdes. En wij komen met onze love story in editie 25! Dat is als het goed is op zaterdag 19 juni. Ik show de foto’s nog wel tzt!

Hyacintenbos

In het weekend daarna scheen gelukkig nog regelmatig de zon (tussen de buien door). We maakten een heerlijke wandeling door het hyacintenbos (landgoed Ockenburgh, een aanrader!) en streken daarna voor de derde keer in een week neer op het terras van Villa Ockenburgh. Onder het motto: steun de horeca! Al vind ik de prijzen voor een glas wijn of een schaaltje bitterballen vaak behoorlijk hoog!

My happy life mei 2021

Dat weekend hoorden we ook dat Peter een afspraak mocht gaan inplannen voor zijn vaccinatie. Joehoe!! Vrijdag 4 juni is hij aan de beurt voor de eerste prik. En weer een weekend later mocht ik een afspraak gaan maken. En wat bleek: ik kon terecht op mijn verjaardag! Ik ben zondag dus gevaccineerd met het Janssen vaccin, en omdat die maar 1x hoeft te worden gegeven ben ik nu dus al klaar! Zo blij mee.

Het Pinksterweekend was qua weer natuurlijk flut! Wel gingen we gezellig op bezoek bij vrienden in Tiel. Gelukkig begon het de dagen erna langzaam aan beter te worden qua temperaturen. Kom maar door met die zon!

Eten bij La Salle

Mijn verjaardag vierde ik zaterdag met een klein clubje (mijn ouders en een goede vriendin). Zondag haalde ik mijn vaccinatie en eind van de middag schoven we aan in de heerlijke binnentuin van restaurant La Salle waar we er om acht uur helaas weer uit moesten. Het was een fijne verjaardag!

Masterclass

Bloguitjes

Ik had een online masterclass van chefkok Carlo Cracco die in Italië bekend is van o.a. Masterchef en Hell’s kitchen. Voor de masterclass ontving ik ook een heerlijk pakket met o.a. carnaroli rijst, dé rijst voor het maken van een goede risotto. In de masterclass maakte Carlo dan ook een heerlijke risotto met gele tomaat en scampi. Het recept voor deze heerlijke romige risotto komt binnenkort online!

Songfestival Barefoot

Om het Songfestival in stijl te vieren (wij zijn thuis echt fan!) kreeg ik van Barefoot wijn dit gave pakket! Wat waren het drie reuze gezellige avonden. Ik was voor Frankrijk (zo’n prachtig nummer) maar vond Italië ook helemaal fantastisch. 

Foodhallen Scheveningen

En ik had gewoon mijn allereerste live event van 2021! De pers opening van de Foodhallen Scheveningen. Wat was dat genieten zeg. Om een heleboel leuke bloggers weer te zien, te genieten van al het heerlijke eten en natuurlijk de zon die die dag volop straalde! Oesters, dim sum, bitterballen, mojito’s en leuke mensen. Wat wil een mens nog meer?

Bodyshop

Blogpost

Peter klaagt altijd over de stapels karton die al die post met zich meebrengt…..Maar mij hoor je niet hoor. Ik werd weer erg blij van de twee nieuwe special editions van The Bodyshop. Ook ontving ik hun beroemde White musk parfum, nu in een nieuw design en recyclebare verpakking. Van Venco ontving ik een pakketje Venco d’rop, drop met chocolade. Ben geen fan maar hoor veel anderen die er wel enthousiast over zijn.

Pieces of Joy

We genoten van maar liefst 12 gebakjes van Piece of Joy, ik mocht Bodhi blij maken met een Acer laptop (!) en kreeg verder nog de nodige flessen wijn en chocolade (zo vervelend). Oja, ik vergeet nog de zonnebrandproducten van Vichy en Hawaiian Tropical!

My happy life juni

Het wordt spannend, 16 juni pas hoort Bodhi of hij geslaagd is. En dan ligt er een lange zomer vrij voor hem voor de boeg. Wat een heerlijkheid om jong te zijn! En we gaan nu alles inplannen voor de zomervakantie. We hebben besloten toch het liefst met eigen auto te gaan (en nog even niet te vliegen). Het wordt nu Italië! We willen een dag of 10 naar het meer van Caldonazzo en nog een dag of 10 aan de kust en naar Cinque Terre. Nu Peter nog even zijn vaccinatie halen (en de tweede in juli). Dat ons maar een mooie lange warme gezellige zomer te wachten staat!

Mijn freelance klus stopt overigens half juni, dus als iemand nog een leuke job weet voor twee dagen per week (mag ook vanaf september)? Fijne maand!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*