Home » Stap voor stap: zo maak je uitzonderlijke goede brownies!

Stap voor stap: zo maak je uitzonderlijke goede brownies!

Als ze goed zijn klaargemaakt zijn brownies zo ontzettend lekker. Een beetje fudgy en smeuïg van binnen, knapperig van buiten. Het mag geen cake worden! En het liefst gebruik je goede, hele pure chocolade. Van zo’n 70% cacao. Eigenlijk kan er niet veel misgaan, volg het recept stap voor stap en je smult nog vanmiddag van – zoals ik ze noem – uitzonderlijk goede brownies!

Brownie

Uitzonderlijk goede brownies

Wat heb je nodig:
  • 150 gram boter
  • 200 gram pure chocolade, gehakt
  • 4 eieren
  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 150 gram gepelde walnoten, in stukjes (mag je ook weglaten als je dat niet lekker vindt)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van ca. 20 x 30 cm. in en bekleed met een flink stuk bakpapier. Zo til je de brownie straks makkelijk uit de vorm. En: hoe kleiner de bakvorm, des te smeuiger het eindresultaat.

Doe de boter en chocolade in een hittebestendige kom. Breng een klein laagje water in een pan aan de kook, draai het vuur lager en zet de kom op de pan. Zorg dat de onderkant van de kom het water niet raakt.

Boter en chocolade au-bain-marie smelten
Roer tot alles is gesmolten, neem van het vuur en laat afkoelen tot net boven kamertemperatuur.
Gesmolten boter en chocolade
Klop de eieren, suiker en een snufje zout met een mixer tot het mengsel bleekgeel is.
 Eieren met suiker
Spatel dit door het afgekoelde chocolademengsel (of andersom, hangt er vanaf hoe groot je kom is). Spatel daarna de bloem erdoor en als laatste de walnoot. Met een houten spatel omroeren dus, niet kloppen! En roer niet te lang want dan verliest het mengsel zijn luchtigheid.

Schep in de bakvorm en bak 25-25 minuten in de oven. Test tussentijds: een satéstokje die je in het midden steekt hoeft niet schoon te zijn (zoals bij een cake) maar er mag geen ongaar beslag aan kleven.

Neem de vorm uit de oven en laat de brownies in de vorm afkoelen. Stort de brownies op een plank en snijd in vierkante stukken. Je kunt de brownies in een luchtdichte doos 3-4 dagen bewaren. As if, hahahahaha!

4 Comments

  1. Kiss & Make-up

    Oh jee, nu heb ik dus echt ONGELOFELIJKE zin in brownies! Lekker! Bedankt voor de uitleg.

  2. Oeh Anne-Marie die van jou klinken ook echt té lekker! Hahahaha ja 3-4 dagen bewaren gaat 'm zeker niet worden 😉

  3. Tja, foodblogs lezen is niet echt goed voor de lijn 🙂

  4. Je hebt mensen die zich wel kunnen inhouden….ik ben dat niet 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*