Gevulde eieren 2.0 – met truffel en Aziatische twist!

Een klassieker op iedere verjaardag sinds de jaren 80: gevulde eieren. En nog steeds maak ik ze regelmatig. Want het is en blijft een heerlijke snack. Wel bedacht ik een aantal variaties op de vulling, zeg maar gevulde eieren 2.0!

Bio10daagse

Blije kip witjes

Met pasen eten we meestal extra veel eieren! Laten dat dan vooral de beste eieren zijn. Blije kip witjes worden – ondanks de huidige ophokplicht – nog steeds met drie sterren van het Beter Leven Keurmerk bekroond. Er zijn extra speeltjes én de kippen kunnen een frisse snavel halen in de grote overdekte buitenren, met balen stro en boomstammen. Blije speelse kippen dus, die blije eieren leggen. Volg ze vooral op @blije_kip_eieren.

geschiedenis van de paashaas

Eieren en pasen

Weet je eigenlijk waarom we met Pasen zoveel eieren eten? En waar die paashaas nu precies vandaan komt? Je leest in ‘De geschiedenis van de paashaas‘!

gevulde eieren 2.0

Gevulde eieren 2.0

Ik maakte voor de paasbruch twee soorten gevulde eitjes: met truffelmayo en verse truffel en eitjes met een Aziatische twist, met sojasaus, sesam-olie en sesamzaadjes.

Wat heb je nodig (12 gevulde eitjes):

Truffel gevulde eieren 2.0

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • Truffelmayo (die van Jean Baton is het allerlekkerst!)
  • Zout en peper
  • (eventueel) plakjes verse truffel

Extra nodig: (wegwerp) spuitzak

Zet de eieren op in koud water en kook ze in 7 minuten hard. Spoel af met koud water, pel de eitjes en snijd ze doormidden. Dat kan zowel in de lengte als in de breedte, net hoe je ze wilt serveren. Verwijder de eierdooiers en prak fijn met een vork. Meng met net zoveel truffelmayo als jij lekker vindt en breng op smaak met zout en peper. Vul de eitjes, dat gaat het mooiste met een spuitzak. Decoreer eventueel met een plakje verse truffel.

Aziatisch gevulde eieren 2.0

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • Mayonaise
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sesamolie
  • zout
  • zwarte sesamzaadjes

Extra nodig: (wegwerp) spuitzak

Zet de eieren op in koud water en kook ze in 7 minuten hard. Spoel af met koud water, pel de eitjes en snijd ze doormidden. Dat kan zowel in de lengte als in de breedte, net hoe je ze wilt serveren. Verwijder de eierdooiers en prak fijn met een vork. Meng met net mayonaise als jij lekker vindt. Roer er daarna de ketjap manis en de sesamolie door. Breng eventueel nog op smaak met zout. Vul de eitjes, dat gaat het mooiste met een spuitzak. Decoreer met zwarte sesamzaadjes.

Bewaar het recept voor gevulde eieren 2.0 op Pinterest:

Gevulde eieren 2.0

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Gevulde eieren 2.0
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*