Met een puberzoon die houdt van uitslapen gaan we dit jaar maar eens voor een paasbrunch in plaats van een paasontbijt. Een brunch – een ontbijt en een lunch in één – biedt ook net even wat meer serveer mogelijkheden. Ik zet de lekkerste recepten voor de paasbrunch voor je op een rij!
Recepten voor de paasbrunch – hartig
Wortel van croissantdeeg met verse eiersalade
Een eiersalade vindt iedereen lekker. En die maak je heel gemakkelijk zelf! En serveer je ook nog eens heel verrassend in een wortel van croissantdeeg. Tip: doe een paar druppels truffelolie of een lepeltje truffeltapenade door de eiersalade!
Oeuf en cocotte
Een ei hoort erbij! Helemaal deze heerlijke eitjes met crème fraiche die je eenvoudig klaarmaakt in de oven.
Frittata
Als de oven toch aan staat kun je ook deze frittata maken, met tuinbonen, citroen en kaas.
Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus
Een van mijn persoonlijke favorieten: een gepocheerd ei met zachte dooier op een halve avocado, overgoten met heerlijke warme hollandaise saus! Het is even een klusje maar dan heb je wel wat!
Roerei met truffel
De manier van serveren maakt deze roerei met truffel bijzonder! Het gerecht zelf heb je zo gemaakt!
Omeletrol met zalm
Liefhebber van vis? Maak dan deze heerlijke omeletrol met verse kruiden, roomkaas en zalm. Liever geen vis? Vervang de zalm dan bijvoorbeeld door carpaccio.
Spinaziesalade met burrata
Een frisse spinaziesalade met burrata, frambozen, ingelegde rode ui en amandelen en pistachenootjes geroosterd in sumak. Need I say more?
Gehaktbrood met ei
Ik maak gehaktbrood vaak voor het avondeten, maar eigenlijk is zo’n koude plak gehakt de volgende dag op brood nog veel lekkerder!
Recepten voor de paasbrunch – zoet
Wortelcakejes
Een soort carrotcake in cupcakevorm. Natuurlijk met heerlijke roomkaasfrosting. Neem er gerust twee, ze zijn super lekker!
Dutch baby
Deze pannenkoek uit de oven wordt dutch baby genoemd. En zoete pannenkoek geserveerd met lemoncurd en vers fruit. Dit wil je proeven!
Tulbandcakejes met limecurd
Zijn ze niet schattig, deze kleine tulbandcakejes. Geserveerd met een lekkere frisse limecurd, het zusje van de lemoncurd.
Koektaart
Deze koektaart wordt vast het pronkstukje van je paasbrunch. En hij is veel makkelijker te maken dan je misschien wel zou denken!