Home » My happy life juni 2020
My happy life juni 2020

My happy life juni 2020

De lockdown is inmiddels alweer ruim drie maanden van kracht, maar gelukkig kunnen we sinds 1 juni weer van wat meer vrijheden genieten. En dat hebben we in juni ook zeker gedaan. Wel voorzichtig aan, maar wat is het genieten om weer op een terrasje te kunnen zitten, uit eten te kunnen gaan en een museum te bezoeken. Ik was natuurlijk ook de hele maand ‘vrij’, dus ook tijd om af te spreken met vriendinnen. Dit was my happy life juni 2020.

My happy life juni 2020

My happy life juni 2020

Het Pinksterweekend maakte we gelijk van de gelegenheid gebruik er heerlijk op uit te gaan! We kozen voor vogelpark Avifauna. We komen er altijd graag en het is grotendeels in de buitenlucht. Het was allemaal prettig geregeld, met een maximum aantal bezoekers per tijdsblok en gekleurde polsbandjes voor de vogelshow en de speeltuin. En met het heerlijke weer hadden we ook meteen ons eerste terrasje van deze lente te pakken!

Avifauna

Het was een heerlijke dag! En mijn favoriete vogel – de Steller zeearend – vergreep zich aan mijn minst favoriete vogel: de duif.

Militair museum

We hadden de smaak weer lekker te pakken dus het weekend daarna op naar Soesterberg voor het Nationaal Militair Museum. Ook hier was alles weer netjes geregeld, 100 bezoekers per uur in een behoorlijk groot museum geeft voldoende ruimte.

My happy life juni 2020

Met het zonnige weer gingen we heerlijk uit eten bij bistro Berg en Dal, die een fantastische grote tuin hebben. En bijzonder: iedere tafel had een qr-code, bestellen en afrekenen deed je met je mobiele telefoon! Hierboven een Japanse  gambafrikandel. Super leuk geserveerd en erg lekker!

Balkon

Ik ging door met het gezellig maken van mijn balkon en kocht dit leuke buitenkleed en kreeg voor mijn verjaardag van Peter en Bodhi deze gezellige ledlampjes. Ik zit nu zo graag buiten en met prachtige weer wat we steeds hebben is dat echt genieten.

club vers

Met Marilyn ging ik gezellig (en lekker!) lunchen bij Club Vers. Ze hebben hier een heerlijke en originele kaart, en we genoten o.a. van een poke bowl, wafels met zalm en ei en roze wafels met frambozenmousse en witte chocolade. Niet verkeerd hè

mondkapje

Om in de stad te komen moest ik met de tram, en in de tram moet je een mondkapje. Gelukkig had vriendin Karin voor mij een hele coole gemaakt, met kreeften! Karin is deze maand ook nog gezellig wezen eten. Omdat zij vegetarisch eet, maakte ik van mijn butter chicken curry een butter no chicken curry. Met versgebakken naan, zelfgemaakte mango chutney en toe mango kulfi!

Hortus Botanicus

Op Vaderdag gingen we naar de mooie Hortus Botanicus in Leiden. We aten er een heerlijke Leidse tosti op het terras en reden vervolgens – via de Spottersplaats bij Schiphol (altijd leuk!) naar mijn ouders om mijn vader te verwennen voor Vaderdag. En om heerlijk te blijven eten.

goodiebox

Ik was weer superblij met mijn goodiebox van deze maand. Het thema was Vitamine Sea en duurzaam. Vooral de recyclebare borstel en de rozenolie roller zijn fantastisch. En de shampoo-bar ben ik heel benieuwd naar. Wil jij ook maandelijks zo’n goodiebox ontvangen? Via deze link krijg je € 5,00 korting op je eerste box!

Borrel

Doordat ik opeens zoveel vrije tijd had, kon ik deze maand heerlijk vaak afspreken met vriendinnen. Bij mij thuis op het balkon, of gezellig ergens in de stad op een terras. Heerlijk om bij te kletsen, wijntjes te drinken, en aandacht te hebben voor elkaar!

My happy life juni 2020

Op 26 juni waren Peter en ik alweer 28 jaar samen. Naast onze trouwdag (we trouwden pas ruim negen jaar later) vieren we ieder jaar onze eerste kusdag op 26 juni. En gaan we altijd Thais eten, omdat we elkaar immers in Thailand hebben leren kennen. Een leuke en lekkere traditie. We aten bij restaurant Phuket in Scheveningen, één van onze favoriete Thaise restaurants (naast Rakang Thai).

Aviordrome

We maakten in juni na drie maanden weer eens goed gebruik van onze museumkaart want het laatste weekend bezochten we nog Aviodrome in Lelystad. We wilden dit combineren met een paar uurtjes winkelen voor de vakantie in Bataviastad maar dat bleek een slecht idee. Het was er zo ontzettend druk dat het door de rijen voor de winkels eerder op de Efteling leek. We aten een broodje op een terras en zijn weer vertrokken.

Johnny Doodle

Bloguitjes en blogpost

Tja, dat is helaas niet veel deze dagen. Op zich geen ramp, maar ik mis wel de gezelligheid van de evenementen waar ik normaal voor wordt uitgenodigd. Ik deed een leuke samenwerking met Johnny Doodle (Doodle it yourself box) en World of Well of Wellcare handgel. Van Inproba ontving ik heel pakket met Oosterse producten, als bedankje voor mijn artikel over ‘Oerhollands Oosters‘.

My happy life juni 2020

En had ik mijn allereerste online event! Een online masterclass met niemand minder dan Massimo Bottura, dé chef van Osteria Francescana , het driesterren restaurant in Modena.

vakantie vieren op de boerderij

My happy life juli

We gaan op vakantie! We hadden eigenlijk twee belangrijke voorwaarden: het moest met eigen auto bereikbaar zijn en een vertrouwde plek, waar we de weg kennen. Dus kwamen we uit op Oostenrijk en Italië. We gaan 10 dagen vakantie vieren op de boerderij in Mittersill, en rijden daarna door naar Calceranica, aan het meer van Caldonazzo (zo’n 375 kilometer vanaf Mittersill), waar we nog een week blijven. Hier zijn we ook al een aantal keren geweest, een heerlijke plek. Ik heb er zo ontzettend veel zin in! Natuurlijk is het ook spannend en weten we niet hoe de vakantie er precies uit gaat zien, maar we zijn lekker even weg, in de natuur en in Oostenrijk ook gezellig met mijn ouders.

Morgen heb ik een online training Pinterest, voor het (beter) inzetten van Pinterest voor mijn blog. En deze maand geef ik mijn allereerste kookworkshop, bij mensen thuis. Spannend!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*