Home » My happy life maart 2019

My happy life maart 2019

Het is eindelijk lente! Nu nog wat meer van die dagen met het bijbehorende zonnetje. Ik word zo blij van al die mooie bloesembomen die nu in bloei staan. Maart was een gekke maand, die voornamelijk in het teken stond van mijn gezondheid. Gelukkig was er ook nog wel tijd voor leuke dingen. Dit is my happy life maart 2019.

My happy life maart 2019

My happy life maart 2019

Eerst maar even over mijn gezondheid, dan hebben we dat ook maar weer gehad. Het is een lang verhaal maar het komt er in het kort op neer dat ik al meer dan een half jaar loop met allerlei vreemde klachten die steeds vaker en steeds heftiger terugkomen. Ik krijg dan een soort brok in mijn keel, wordt heel misselijk en moet vervolgens steeds slijm opspugen. Zo’n aanval duurt uren en is heel naar. Ik heb allerlei onderzoeken gehad, van een hele nare endoscopie (via je mond met een camera door je slokdarm en maag) tot een onderzoek van mijn keel (via je neus met een camera naar je keel). Het waren niet mijn longen, niet mijn maag of slokdarm en dus ook niet mijn keel. De kno-arts kwam met de verlossende prognose: de klachten zijn psychosomatisch. Ofwel in mijn geval: door stress zelf gecreëerd. Onderstaand artikel stond toevallig vorige week in een bijlage van NRC Next en geeft min of meer mijn ervaring weer:

My happy life maart 2019

Ik ben natuurlijk blij dat er niets ‘medisch’ met me aan de hand is. Maar het gaat nog heel wat tijd en energie kosten om de oplossing voor dit probleem te vinden. Maar goed, je ervan bewust zijn is stap één. En ik ben inmiddels in gesprek met mijn leidinggevende en de arbo-arts.my happy life april 2019

Leuke dingen

Nu tijd voor leuke dingen! Het eerste weekend van maart kwam mijn moeder gezellig logeren (mijn vader was op vogelreis naar Frankrijk). We gingen gezellig winkelen in Den Haag, lunchen bij ’t Gouden Hooft (kijk eens wat een heerlijke poké bowl) en ’s avonds uit eten bij onze favoriete Italiaan, La Lanterna.

Itamae Zoetermeer

Ik ben best weer veel uit eten geweest deze maand, want twee dagen later ging ik gezellig met een vriendin eten bij Jamie’s Italian. Met vriendin Mariska at ik heerlijke kaasfondue bij Hendriks en met Peter en Bodhi bij onze nieuwe favoriet: Itamae Zoetermeer (review volgt later deze maand!). En ook voor mijn blog was er weer genoeg te eten, van een Michelin lunch tot verse kreeft!

My happy life maart 2019

We gingen gezellig een zondagmiddag naar Bataviastad in Lelystad waar we goed slaagden voor schoenen (Nikes voor Bodhi en mij) en kleding (Peter en Bodhi). Op de terugweg langs bij mijn zusje in Almere en eenmaal thuis lekker Chinees gehaald.

Madesteincreme

Bodhi kwam weer thuis met mooie creaties, zoals bloemen en een heerlijke dagcrème met bosgeur. Deze maakte hij tijdens de kookklas. Omdat zijn school middenin recreatiegebied Madestein ligt gaf hij zijn crème de naam “Madesteingeur’ mee.

Comicon

Samen met zijn vader en beste vriend Farshaan ging Bodhi nog een dagje naar ComiCon. Ik was in november gegaan, dit keer was Peter weer aan de beurt. Had ik lekker een vrije zaterdag 🙂

Koffietijd

En de poppenhuizen van mijn ouders zijn nu ook in bewegend beeld te bewonderen, want ze waren vrijdag 29 maart op tv bij RTL in Koffietijd (het hele item kijk je hier terug)!

My happy life maart 2019

Blogevents

Ik heb weer een aantal hele leuke event bezocht in maart. Zo ging ik naar de presentatie van de nieuwe lijn Arabische Mediterrane producten van Fairtrade Original en Souq. Geweldig lekkere producten die je nog wel gaat zien terugkomen op mijn blog. Een recept voor dukkah, een heerlijk mengsel van noten en specerijen, vind je overigens al op mijn blog!

My happy life maart 2019

Van een heel andere orde was het beauty event van Care Cosmetics in de hippe Kanarieclub in Amsterdam. Wat een mooie producten werden daar gepresenteerd, van o.a. Pupa Milano, Annemarie Börlind en Payot.

My happy life maart 2019

De laatste week van maart heb ik omgedoopt tot de week van de decadentie. Op woensdag was ik uitgenodigd door het promotiebureau voor de Costa Brava voor een vijf-gangen Michelin lunch met bijpassende wijnen. En niet zomaar een lunch, maar een speciale ’tastemotion’ belevenis in beeld, licht, geluid, geur en smaak. Ik heb er een video-impressie van gemaakt. Omdat ik in eerste instantie alleen voor Instagramstories filmde zijn de videobeelden helaas rechtop gemaakt, beetje jammer.. Maar je krijgt in 2,5 minuut een mooie impressie van deze onvergetelijke ervaring!

Oesters en champagne

Donderdag was zo mogelijk nog decadenter, toen ik meeging met het vangen van de eerste Oosterscheldekreeft in Zierikzee. Om 11 uur zaten we al aan de Moët & Chandon en oesters! Ik kan daar zo goed aan wennen hè.

Oosterscheldekreeft

En na de tocht op zee kregen we aan wal nog een heerlijke lunch geserveerd met uiteraard een hele kreeft, kreeftenwijn en kreeftenbier. Op dat soort momenten prijs ik mezelf bijzonder gelukkig!

teds place brunch

De decadente week werd afgesloten met een uitgebreide brunch waarvoor Marilyn en ik waren uitgenodigd bij Teds Place in Den Haag. Waardoor ik al om 10.00 uur aan de prosecco (mimosa) zat, en we de halve brunchkaart bestelde ‘omdat het immers wel leuk op de foto moest’.

goodie bag care cosmetic

Blogpost

De postbode bleef ook aanbellen de afgelopen maand. Met een behoorlijk gevarieerd aanbod aan producten! Van een pannenkoekenpakket van Homemade (voor Nationale Pannenkoekendag) tot Autodrop en van het nieuwe coffee mask van The Bodyshop tot een heuse ecostoof. Die laatste twee ga je zeker nog terugzien op mijn blog. En wat dacht je van al het moois dat in de goodiebag van Care Cosmetic zat? Mijn huid was nog nooit zo goed verzorgd!

loschenbrandhof

My happy life april

Er staat weer een hoop leuks op de planning! Een boekpresentatie van het Duitse boek ‘Back’, een event bij Mama Kelly Amsterdam voor Sweet Bunny Hare, een event van Enrico Food en niet te vergeten de jaarlijkse culi perslunch, één van de leukste events van het jaar! En natuurlijk is het deze maand Pasen (verwacht veel lekkere eirecepten) en gaan we eind van de maand heerlijk een week naar Oostenrijk! Ik heb er zin in! Als mijn gezondheid nu ook een beetje meewerkt en de zon wat meer gaat schijnen dan kan het niet meer stuk toch?

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Je hebt weer een hoop gedaan afgelopen maand. Hoop dat je gezondheid steeds beter gaat. Sterkte en groetjes

  2. Weer een hoop moois en leuks meegemaakt deze maand, woohoo! En wat fijn dat je nu weet wat het is! Take care girl!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*