Home » My happy life juli 2019
Picknickbox Karakter

My happy life juli 2019

Summertime, and the living is easy….Genieten jullie ook zo van de zomer? Ik zeker, helemaal nu de vakantie toch echt is aangebroken! Als jullie dit lezen ben ik in Jakarta en staan we aan het begin van hopelijk een onvergetelijke rondreis door Java en Bali. Maar eerst kijk ik nog even terug op My happy life juli 2019. Een maand met ups en downs. Maar gelukkig ook gezellig druk, zonnig en zomers!

Star Skin maskers

My happy life juli 2019

Omdat ik de laatste tijd hard gewerkt heb en een paar leuke klussen voor mijn blog had binnengehaald, vond ik het tijd voor wat zelfverwennerij. Zo kocht ik een set met Starskin maskers en verving ik na jaren trouwe dienst mijn oude Sony e-reader door een Kobo Clara HD.

Kobo Clara

Zo ontzettend blij mee! Ik heb nu ook twee maanden Kobo plus, waarmee je onbeperkt kunt lezen. Ik ga hier waarschijnlijk nog wel een artikel over schrijven.

My happy life juli 2019

Ook voor Bodhi was het een drukke maand! Zo liep hij stage bij restaurant La Salle, ging hij op kamp, haalde tussendoor zijn groene band voor Ju Jitsu en ging over naar de 3e klas VMBO kader met een mooi rapport! En nu is het tijd voor vakantie voor hem, zes heerlijke lange weken. Het is een echte puber, als ik ‘m niet wakker maak ligt hij gerust tot 12 uur in zijn bed.

Retro Volkswagen Camper

We gingen een weekendje weg met een retro VW camperbusje! Gezellig op de camping in Voorthuizen, waar ook mijn oom altijd staat. Helaas was ik snotverkouden dat weekend, maar dat mocht de pret niet drukken. We brachten een bezoek aan Kröller Möller, fietsten uren over de Hoge Veluwe en bezochten het Openluchtmuseum in Arnhem.

My happy life juli 2019

De week erna was heftig. Met een sterfgeval in de familie, sollicitatiegesprekken voor een nieuwe functie en de nasleep van mijn verkoudheid. Mijn energieniveau was laag. Heel laag. Het doet je wel weer even realiseren dat je de dag moet plukken. En moet genieten en liefhebben. We deden daarom nog meer leuke dingen met elkaar: we gingen weer eens ouderwets pannenkoeken eten, shopten ons helemaal suf in Bataviastad (Lelystad) en bezochten weer eens Avonturia De Vogelkelder (ken je dat, een hele bijzondere dierenwinkel in Den Haag, waar zelfs flamingo’s zijn?).

En we gingen nog meer uit eten. Ik vind buiten eten op een terras altijd zo heerlijk, geeft echt een vakantiegevoel. Nog een aanrader voor lezers uit Den Haag: op de foto hieronder aten we bij Bistro Berg & Dal Dit restaurant in de bosjes van Pex serveert een 3-gangenmenu voor maar € 19,95. En de keuze is groot, zowel in vis, vlees als vegetarisch.

Berg en dal

Ik boekte een heerlijke zomerse pedicure mét nagellak voor de vakantie bij Apotheek & Beauty in Monster. Zijn mijn voetjes weer summerproof en klaar voor drie weken slippers dragen 🙂

Pedicure

De laatste week van de maand was ik al vrij. En ondanks de hitte vond ik het heerlijk om lekker de keuken in te duiken en allemaal nieuwe recepten te maken. Er moet toch gegeten worden? En ik ontspan dus echt helemaal als je mij in de keuken lekker aan het experimenteren laat. De resultaten zie je straks in september en oktober terug!

My happy life juli 2019

Blogevents

De maand begon voor mijn blog uitstekend met een proeverij van Duitse wijnen in het Amstel Boathouse. Samen met Mariëtte van Over eten gesproken proefde ik er heerlijke Riesling, Sekt en Eiswein.

Picknickbox Karakter

Twee dagen later zag ik Mariëtte opnieuw, voor een heerlijke picknick in het park bij de Euromast. De picknickbox werd geleverd door restaurant Karakter en was zo ontzettend goed verzorgd. Met heerlijke rosé, hartige en zoete hapjes. Dat ga ik zeker vaker doen, ook leuk in combinatie met het bezoek aan bijvoorbeeld de Kunsthal.

Anne+Max Fresh!

Als fan van Anne+Max én foodcourt Fresh in winkelcentrum Leidsenhage stond ik natuurlijk te trappelen om naar de nieuwe vestiging van Anne+Max in Fresh! te gaan. Ik was uitgenodigd voor een hightea die – hoe leuk! – werd geserveerd op een plank met mijn eigen blognaam. Ik ben echt fan van het concept, van de lunch tot aan de borrelplanken, alles is even lekker en goed verzorgd! En een bezoek aan Fresh is sowieso een aanrader.

Om te vieren dat Bodhi over is naar groep 3 gingen we samen heerlijk – op uitnodiging – uit eten bij Oni in Den Haag. En daarvoor nog even shoppen voor de vakantie, bij o.a. Primark, Intertoys, Gamestore en Jamin (Bodhi’s winkels). We hebben heerlijk een Japanse Bentobox gegeten, de review lees je hier.

Borrel Kroon

Laatste event voor de zomer was de borrel van pr-bureau Kroon op het werk. En dit keer eens niet in Amsterdam maar in het gezellige centrum van Utrecht, aan de gracht! Lekker bijkletsen met heel veel collegabloggers – waaronder lieve Mariska van Marvelousz en Mariette van Over eten gesproken – onder het genot van heerlijke wijn, prosecco, paling, sushi en meer!

Inshape

Blogpost

Er kwam weer een leuke variëteit aan producten mijn brievenbus binnenvallen. Zoals deze haarproducten van Inshape. Ik heb nog nooit zoveel volume in mijn haar gehad, bijzonder spul! En uit het boek Smart Photos dat ik mocht ontvangen heb ik al veel fantastische tips gehaald om nog betere foto’s te kunnen maken met mijn iPhone.

Echt een helder een overzichtelijk geschreven boek vol handige tips.

Foodybox

Ieder seizoen word ik weer verblijd met de foodybox van pr-bureau Kroon op het werk. En ook de zomerbox zat weer vol bijzonderheden. Zoals de cumelo, een kruising tussen een meloen en een komkommer. Ook ben ik erg benieuwd naar de kaasburgers van Cheese Rebelz. De limoncello (mijn lievelingsmerk) ligt al in de vriezer!

my happy life juli 2019

De jarige (60!) Fairtrade Original trakteerde op heerlijke homemade brownies met rode peper. Me like! En van Honest Tea kreeg ik een mooie doos vol heerlijke ijsthee.

zomerrooster

My happy life augustus 2019

Het grootste deel van de komende maand zijn we heerlijk in Indonesië! Drie weken reizen we rond op Java en Bali. En voor al het dievenvolk: lieve mensen zitten deze weken in ons huis om te zorgen voor de planten, cavia’s en de vogels. Wel zo fijn! Er druppelen langzaam aan ook al wat uitnodigingen binnen voor eind augustus, maar daar kijk ik na de vakantie wel naar. Zoals ik in het artikel over het zomerrooster al schreef komen er 2-3 artikelen per week online (heb ik allemaal al vooruitgeschreven en ingepland). En tussendoor plaats ik vast ook wel wat op Facebook en Instagram. Voor nu is het klaar, over en uit met bloggen. VAKANTIE!!!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*