Home » Restaurant La Salle: nieuwe betaalbare hotspot in Den Haag!

Restaurant La Salle: nieuwe betaalbare hotspot in Den Haag!

Zoals jullie wellicht wel vaker hebben gelezen volgt Bodhi op het vmbo een speciale kookklas. Hij vindt dat echt geweldig, en zijn moeder natuurlijk ook! Onlangs zegde zijn kookleraar zijn baan op om een droom waar te maken: hij opende begin mei  in Den Haag Restaurant La Salle. En natuurlijk gingen wij een avondje proeven!

restaurant la Salle - binnentuin

Binnentuin

Op een mooie Pinksterdag pakten we de tram naar het centrum. Aan de nieuwstraat, tussen de grote Markt en de Grote Kerk, zit restaurant La Salle. Aan de voorkant vrij onbeduidend, binnen knus en gezellig. Met als unique selling point een heerlijke binnentuin waar het zomers bijzonder goed toeven is!

restaurant la Salle

Driegangen menu

‘Meester’ Erik voert een eenvoudige kaart. De gerechten uit de Franse keuken worden dagelijks vers bereid. Voor een driegangen menu betaal je € 25,00 en heb je de keuze uit steeds drie voor-, hoofd- en nagerechten. Het menu wisselt wekelijks en biedt zowel vlees, vis als vegetarische opties. Een fijne prijs voor – wat later bleek – flinke porties! Je kunt desgewenst de menu onderdelen ook apart bestellen.

restaurant la Salle - rilette makreel

Rilette van makreel

Als voorgerecht kozen we voor de rilette van gerookte makreel (Bodhi en ik) en voor Peter een combi van rauwe en gekookte ham met salami en eiersalade. Erbij lekker brood met kruidenboter (altijd goed!) en een heerlijke droge witte huiswijn. Een lekker fris en smakelijk voorgerecht!

restaurant la Salle - roodbaars

Van scharrelkip tot flammkuchen

Als hoofdgerecht kozen we alle drie iets anders, en konden zo alle gerechten van de kaart testen: ik ging voor de roodbaarsfilet met aardappelpuree en ratatouille, Peter voor de scharrelkip uit de oven en Bodhi koos de flammkuchen met rode biet, geitenkaas en rucola. Alle drie de gerechten smaakten heerlijk, en de porties waren behoorlijk groot. Was er nog ruimte voor een toetje….?

restaurant la Salle - dessert

Aardbeien!

Als er aardbeien met met citroenmeringue op de kaart staan dan hoef ik niet meer te twijfelen. Al blijft een kaasplankje altijd verleidelijk. Ik had goed gekozen want het was verrukkelijk!

Peter en Bodhi kozen voor de appelkruimeltaart met vanille-ijs, en hadden ook daar geen spijt van!

restaurant la Salle

Restaurant La Salle

Restaurant La Salle is geopend van woensdag t/m zaterdag voor lunch (12.00 – 14.30) en van woensdag t/m zondag voor diner (18.00 – 21.30 uur).

Prima te bereiken met openbaar vervoer of met de auto, er zijn diverse parkeergarages in de buurt. Een aanrader dus! We komen zeker vaker terug bij ‘meester’ Erik.

restaurant la Salle - binnentuin

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Het klinkt ontzettend leuk, bedankt voor de tip! Binnenkort ga ik weer eens naar Den Haag, dus ik ga dit restaurant zeker onthouden.

  2. dat klinkt als een dikke aanrader dus hij gaat hier op de lijst voor de vakantie!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*