Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen fan ben van ‘all you can eat’ restaurants. De voornaamste reden is wel dat het niet gezellig is. Er is steeds wel iemand van tafel weg om eten te halen. En ook een groot buffet met eten onder warmhoudlampen spreekt mij weinig aan. Zo niet bij restaurant Bordeaux! Want luxe gerechten, in een sfeervolle ambiance, aan tafel geserveerd. Met uitzicht op het Gooimeer!
Restaurant Bordeaux
In Naarden, aan de rand van het Gooimeer, is sinds kort restaurant Bordeaux gevestigd. Deze nieuwe culinaire hotspot brengt ‘all you can eat’ naar een heel nieuw level. Het interieur is sfeervol, en ondanks het feit dat het enorm grote ruimte is, voelt het toch intiem aan. Pluspunt is het feit dat je er gratis kunt parkeren en er voor niets een schitterend uitzicht over het Gooimeer bij cadeau krijgt! Vraag vooral om een plaatsje aan het raam!
All you can eat
Van maandag t/m donderdag betaal je € 39,95 voor het ‘unlimited dining experience’ (in het weekend geldt een hoger tarief). Daar komt dan nog een drankenpakket bij, waar je de keuze hebt uit twee verschillende pakketten: superieur en exceptionel.
Bij de eerste krijg je een glas bubbels bij ontvangst en kun je de rest van de avond onbeperkt genieten van frisdrank, tafelwater, tapbier, malt, radler, huiswijnen, koffie en thee. Hiervoor betaal je € 15,00 wat een net bedrag is als je bedenkt dat je tegenwoordig voor een glas huiswijn al snel € 6,00 betaalt!
Kies je voor exceptionel (€ 22,50) dan krijg je champagne in plaats van bubbels, speciaal bieren, verse jus, een cocktail en gastronomische wijnen.
Fine dining
Zoals gezegd bestel je de gerechten gewoon van de kaart en worden deze aan tafel uitgeserveerd. Op prachtig servies door uiterst vriendelijk personeel. Leuk detail: het restaurant maakt gebruik van serveer- en afruimrobots, zodat het personeel meer tijd aan de gast kan besteden!
Er zijn wel een paar spelregels. Per ronde bestelt ieder één gerecht, en altijd van dezelfde ‘kaart’ (de koude of de warme kaart). Zo begonnen wij bijvoorbeeld met sushi en oesters (lekker!) en gingen we na nog twee koude gerechtjes (waaronder een lekkere steak tartare) over op de warme gerechten. Voor sommige luxe gerechten (kreeft, eendenlever, kaviaar, wagyu) betaal je een supplement. Verse friet en brood met roomboter kun je onbeperkt bijbestellen. De kaart bevat ook voldoende vegetarische opties (geen vegan).
Een minpunt vond ik het feit dat er geen enkel dessert te krijgen is zonder bijbetaling. Op mijn vraag waarom dit zo is werd verteld dat hier bewust voor gekozen is omdat veel mensen geen dessert eten en zo dus niet hoeven mee te betalen hieraan. Ik zou aanraden dan toch één of twee desserts op de kaart te zetten, al is het maar een bolletje ijs.
Bekijk vooral ook dit leuke filmpje op Instagram!
Dit bericht op Instagram bekijken