Home » Dineren in een trein met de Dinner Train!
Dineren in een trein met de Dinner Train

Dineren in een trein met de Dinner Train!

Dineren in een trein, dat is in het kort wat de Dinner Train inhoudt. In een als restaurant ingerichte trein vertrek je vanaf een station in Nederland en krijg je gedurende een twee uur durende treinrit door het prachtige Hollandse landschap een driegangen menu geserveerd. Een unieke belevenis die je echt moet meemaken! Ik maakte een korte videoimpressie.

Dineren in een trein vanaf Den Haag Holland Spoor

Ieder weekend (vrijdag t/m zondag) vertrekt de Dinner Train vanuit één van de 20 steden die zij aandoen in Nederland. In de agenda kun je zien wanneer je kunt dineren in een trein bij jou in de buurt. Wees er snel bij, kaarten zijn meestal zo uitverkocht! Er rijdt een trein om 16.00 en eentje om 18.00 uur. De tijden zijn indicatief, 48 uur voor vertrek krijg je de definitieve vertrektijd en het spoornummer door. Wij vertrokken vanuit Den Haag Holland Spoor en reden via Rotterdam, Woerden, Amsterdam, Schiphol en Leiden in ruim twee uur weer terug naar Den Haag. Het was prachtig zonnig weer en we genoten enorm van het steeds weer wisselende uitzicht!

Dineren in een trein

Driegangen diner aan boord van de Dinner Train

Er wordt een vast diner geserveerd (het menu vind je op de website) waarbij je de keuze hebt uit vlees, vis of vegetarisch. Ook kun je een bijpassend wijnarrangement boeken. Er zijn verschillende prijsklassen. Van € 69,00 voor een hoge zittafel tot € 94,00 voor een tafel voor twee in de 1e klasse. Daar is het diner wat luxer en uitgebreider. Een wijnarrangement boek je al voor € 15,00 (een passende wijn per gang). Elke tafel ligt aan een raam dus lekker tafelen en van het uitzicht genieten is gegarandeerd.

Dineren in een trein

Proost!

Wij genoten bij vertrek vanaf het station eerst van een lekker glas cava en soepstengels met hummus en aioli. Het uiterst vriendelijk personeel begon vlot daarna met het uitserveren van het voorgerecht, een mais/groene curry soep met bosui en seroendeng. Erg smakelijk! Erbij dronken we een glas sauvignon blanc. 

Voor het hoofdgerecht kregen de viseters kabeljauw met een Huacatay marinade, romige aardappelgratin en Italiaanse ratatouille, bij de vleeseters was de vis vervangen door zachtgegaarde Mediterraanse procureur met chimichurri. Het is zo grappig wanneer je op een station stilstaat en je ziet mensen op de trein wachten buiten in de kou terwijl jij van je wijntje en eten geniet. 

Het nagerecht

Terug naar Den Haag

Op de terugweg naar Den Haag genoten we nog van een cheesecake van blauwe bes en een glaasje dessertwijn, en een kopje koffie toe. De twee uur waren voorbij gevlogen! 

Dineren in een trein

Ook een keer dineren in een trein?

Wil je ook een keer mee met de Dinner Train? Deze rijdt gedurende het jaar op vrijdag, zaterdag en zondag vanuit 20 verschillende steden, zoals Hoofddorp, Haarlem, Apeldoorn, Den Bosch, Amsterdam en Zwolle. Je boekt al een tafel vanaf € 69,00 per persoon. 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*