Home » Ode aan de Kantonese keuken tijdens Chinees Nieuwjaar
Ode aan de kantonese keuken

Ode aan de Kantonese keuken tijdens Chinees Nieuwjaar

Het Chinese jaar Huangdi 4716, het Jaar van het Varken, begint op dinsdag 5 februari 2019. In een exclusief pop-up restaurant in Rotterdam brengt chef-kok Tim Kan van 7 t/m 10 februari een ode aan de Kantonese keuken. En jij kunt daar bij zijn!

chinees nieuwjaar

Pop-up restaurant

Van 7 tot 10 februari zijn fijnproevers welkom aan de chef’s table voor een ode aan de Kantonese keuken in vier gangen. Wijn wordt verzorgd door topsommelier Harrie Baas. Het pop-up restaurant vind je bij Harries Wine & Deli in Rotterdam. Een viergangen menu kost € 50,00. Het bijbehorende wijn & spijs arrangement € 22,50. Let op: de plaatsen zijn beperkt! Meld je dus snel aan!

Ode aan de Kantonese keuken

Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar wordt in Rotterdam groots gevierd. Naast dansende draken en vuurwerk spelen ook culinaire avonturen daarin een belangrijke rol. De Chinese keuken is namelijk meer dan nasi en bami. Niet voor niets lanceerde de Michelingids dit jaar een speciale editie voor de Chinees-Kantonese keuken, waarin maar liefst acht Nederlandse restaurants zijn opgenomen.

Ode aan de Kantonese keuken

De Kantonese keuken is afkomstig uit de Chinese Guangdong. Door het grote aantal emigranten uit Guangdong is de Kantonese keuken over de hele wereld bekend. Chef-kok Tim Kan is al meer dan 25 jaar de onvermoeibare ambassadeur van de Kantonese keuken in Nederland. Tijdens het diner verzorgt Tim een kennismaking met de verrassend veelzijdige gerechten van de Kantonese keuken.

Ode aan de kantonese keuken

Sfeer proeven

Ik ga op dinsdag 5 februari alvast genieten van de culinaire kunsten van Tim Kan. Volg mij op Instagram en/of Facebook en geniet alvast mee in de stories die avond.

Harries Wine & Deli
Hoogstraat 63A
Rotterdam

Wanneer:         7, 8, 9 en 10 februari om 17.30 en 19.30 uur
Aanmelden

Ik ben voor dit diner uitgenodigd. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

  1. Ik zou ook graag meer willen leren over de Kantonese keuken. Ik ben benieuwd welke gerechten ik daarvan nog niet ken en of de smaken erg anders zijn. Misschien is er in mijn omgeving ook wel een Chinees restaurant waar ik Kantonese gerechten vind.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*