Home ยป WOW Crab seafood boil belevenis
WOW Crab seafood boil

WOW Crab seafood boil belevenis

Seafood zoals seafood gegeten moet worden! Met een slabbetje om, plastic handschoenen aan en kraker in de hand: eten bij WOW Crab is een heuse seafood boil belevenis!

WOW Crab seafood boil

Wat is een seafood boil?

Als je weleens aan de Amerikaanse kust van Louisiana bent geweest, ken je het fenomeen seafood boil misschien wel. Een zak vol gekookte schaaldieren, mais en worst wordt omgekeerd op een tafel bekleed met vetvrijpapier. Die belevenis – die eerder al naar Rotterdam werd gehaald – kun je nu ook ervaren in Den Haag. In het pand aan de Grote Markt straat, waar voorheen Jamie’s Italian en Fratelli zaten, is onlangs een vestiging van WOW Crab geopend.

Restaurant WOW Crab

Restaurant WOW Crab

Op de menukaart van Wow Crab vind je allerlei soorten kip- en visgerechten, maar de meeste mensen komen voor de seafood boil belevenis. Met je telefoon kies je – via de QR code op tafel – wat je allemaal uit de plastic zak geserveerd wilt hebben. Kreeft, krab, langoustines, garnalen, mosselen, you name it! Ook zijn er verschillende combo’s waar je uit kunt kiezen. De combo’s zijn aangevuld met aardappeltjes, mais en kipworst. Als je een keuze hebt gemaakt uit de schaaldieren kies je de marinade en het ‘spice level’. Je kunt kiezen uit knoflookboter, cajun of lemon pepper. Of ga voor WOW style, die alle drie de marinades mixt. Verder staan op de kaart veel heerlijke cocktails (wel een beetje duur)!

WOW Crab seafood boil

Onze seafood boil

We begonnen de avond met een pornstar martini cocktail en oesters. You only live once right? Daarna kozen we voor een combo van vijf verschillende soorten: een hele kreeft, een krab, langoustines, garnalen en kokkels. We kozen de WOW style marinade en een medium spicy level. Ik zeg je eerlijk: volgende keer ga ik voor mild!

WOW Crab seafood boil

En dan is het zover: schortje om, handschoenen aan en aanvallen maar. Op mijn instagram kun je een filmpje zien van het ‘uitstorten’ op de tafel. Het lijkt bijna een soort ‘mukbang’, de uit Korea afkomstige ‘hit’ die je veel op internet voorbij ziet komen. Ik hou ervan, lekker met je handen eten. Om alles tot het allerlaatste restje uit de kreeftenschaar te peuteren. Gelukkig liggen er ook voldoende servetjes en natte citroendoekjes. 

WOW Crab Den Haag

WOW Crab Den Haag

WOW Crab is geopend van maandag t/m zondag, van 16.00 – 22.00 uur (in het weekend ook geopend voor lunch vanaf 12.30 uur). In het weekend is er ook live muziek en DJ’s.

Grote Marktstraat 37
Den Haag

Reserveren

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te komen eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*