Home » 5 x de leukste podcasts over eten
podcasts over eten

5 x de leukste podcasts over eten

Als een echte Generatie X ben ik nogal laat met het fenomeen podcasts. Nou was ik echt niet van plan er zelf eentje te starten (want wie niet tegenwoordig) maar ik deel wel graag een aantal leuke podcasts over eten met jullie. Die beluister je eenvoudig via online radio! Net als bijvoorbeeld Qmusic Christmas, waar ik naar luister terwijl ik dit aan het schrijven ben!

Podcasts over eten

podcasts over eten

Wat schaft de podcast

Als je lekker podcasts wil ‘bingen’ zit je bij de mannen van Wat schaft de podcast goed. Er staan al 78 afleveringen online van deze super populaire podcast over lekker eten en drinken, zelf koken en buiten de deur eten. Elke twee weken komt er een nieuwe podcast online. De podcast wordt gemaakt door Jeroen Doucet en Jonas Nouwen. Ze zijn geen culinaire professionals maar delen de liefde voor lekker eten en drinken. Elke aflevering heeft een thema om te bespreken. Dit kan gaan om een recept, een ingrediënt, een keuken, een activiteit of een speciale gast.

De keukenkast podcast

In de keukenkast podcast praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer (van ‘Eva’s keukenkast’) met twee gasten over een ingrediënt. Van de oorsprong en de eigenschappen tot de culinaire mogelijkheden. Dat doen ze aan de grote tafel in Eva’s underground restaurant Chez PdeB. Chefs, culinair journalisten (zoals Jigal Krant) en kookboekenschrijvers (Mari Maris) delen hun kennis en laten hun licht schijnen op wat er ter tafel komt. Er staan inmiddels 29 afleveringen online, gemiddeld eens per maand verschijnt er een nieuwe. 

Kookboeken podcast

Hoewel foodblogger Ilona van Worstenbrood en wijn alweer bijna een jaar geen nieuwe podcast online heeft gezet, is de kookboeken podcast toch het vermelden waard. Want vind maar eens je weg in de honderden kookboeken die ieder jaar uitkomen! In de 27 afleveringen die online staan bespreekt Ilona oudere en nieuwe favoriete kookboeken uit haar enorme verzameling.

Mangiare!

Mangiare! is eigenlijk het radioprogramma van NPO1 – elke vrijdag van 19.00 – 20.00 uur –  maar is ook als podcast terug te beluisteren. Op het moment van schrijven staan er maar liefst 351 afleveringen online van het lekkerste programma op de radio. Petra Possel praat aan de keukentafel met gasten over koken, eten en het culinaire leven. Voor alsnog, want helaas heeft NPO het programma vanaf 2023 geschrapt. In Mangiare! wordt op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met kookstijlen, culinaire kennis en geschiedenis. Door het verbinden van persoonlijke verhalen aan voedsel, verheft Mangiare zich boven een standaard kookshow; het laat zien dat ons eten maakt wie we zijn en wat ons verbindt.

Over eten podcast

Over eten is een podcast voor nieuwsgierige eters en drinkers. Elke aflevering gaat Stijn Deschacht op zoek naar culinaire kennis, leuke verhalen en gastronomische avonturen in de hoop meer te weten… over eten. Er staan op dit moment 68 afleveringen online, en Stijn plaatst met regelmaat nieuwe verhalen, van World Vegan Day tot fermenteren.

Ken jij nog leuke podcasts over eten, drinken of uit eten gaan? Deel ze vooral hieronder in de reacties!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Marjoke Wessels

    Etenstijd en Opscheppers vind ik nóg leuker!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*