Het is onderdeel van de ‘slogan’ van mijn blog, ‘zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes’. Niet omdat ik nou per definitie tegen ben, maar meer omdat uiteindelijk de gerechten die je zelf zonder de pakjes en zakjes maakt vele malen beter smaken. En je leert er tenminste echt van koken! Op mijn blog vind je veel van dergelijke recepten terug, hieronder deel ik de 10 beste recepten zonder pakjes en zakjes!
Recepten zonder pakjes en zakjes
Champignonroomsaus
Het recept voor champignonroomsaus is met stip het meest populaire recept op mijn blog! Het is eenvoudig te maken, bevat veel meer champignons dan de schamele 12% uit een zakje van Knorr en is gewoon ontzettend lekker!
Bechamelsaus
Nog een saus, en wel dé saus om je lasagne mee af te maken: bechamelsaus. Koop die echt NOOIT uit een potje of zakje, want heel erg vies. Melk, boter, meel en wat aandacht, meer heb je niet nodig om deze basissaus te maken.
Lasagne
Waar zouden we zijn zonder de wereldgerechten van Knorr. Feit is wel dat Nederland een heel assortiment aan buitenlandse gerechten rijker is sinds Knorr in 1987 het eerste wereldgerecht op de markt bracht: lasagne bolognese. Ik heb deze versie jaaaaaaren lang gegeten, totdat ik ‘m zelf maakte. Deze lasagna di casa mia is echt een succesnummer in mijn recepten zonder pakjes en zakjes repertoire.
Bobotie
Nog zo’n topper uit de wereldgerechten reeks: Zuid-Afrikaanse bobotie. En wat een wereld aan verschil in pure smaken als je ‘m zelf maakt!
Hollandaise saus
Wanneer het aspergeseizoen start wordt er weer driftig gezocht op dit recept voor hollandaise saus. Gelukkig maar, want die uit een pakje smaakt toch echt stukken minder lekker!
Nasi goreng
Pak jij altijd een boemboe of zakje nasi goreng kruiden uit het rek? Maak ‘m de volgende keer eens volgens dit recept voor nasi goreng!
Kruidenboter
Verslavend lekker: zelfgemaakte kruidenboter. Maak gerust een flinke portie en vries bijvoorbeeld in in plakjes of roosjes. Altijd verse kruidenboter voor op je stokbroodje op voorraad!
Chicken tonight kerrie ananas
Geen pakje of zakje maar potje: hoeveel chicken tonight potjes er wel niet in mijn studententijd doorheen zijn gegaan! Deze versie van de chicken tonight kerrie ananas komt hier nog geregeld op tafel, de potjes nooit meer!
Hartige taart deeg
Soms haal ik uit gemak nog wel eens kant-en-klaar deeg voor hartige taart (op zo’n rol of van die plakjes uit de diepvries) maar het valt altijd weer tegen. En dat terwijl hartige taart deeg in vijf minuten gemaakt is. Niet meer doen dus!
Pesto
Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor pesto. Ik koop gerust nog wel eens een potje (want handig om op voorraad te hebben) maar zelfgemaakt is zoveel malen lekkerder! Het is ook leuk om te variëren, met de noten, kaas of kruiden. Probeer bijvoorbeeld eens deze pistache pesto! Of wat dacht je van saliepesto?
Welk recepten zonder pakjes en zakjes maak jij het allerliefste zelf?
Hoi Anne-Marie. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik altijd sausen uit een pakje gebruik. De Boboti ken ik van de wereldgerechten. Nu ik jouw recepten zie is het veel makkelijker als dat ik dacht om het zelf te maken. Ik ga dat ook zeker doen. Groetjes Karin
Goed om te horen. Het is idd helemaal niet zo moeilijk. Bovendien zitten in pakjes vaak overbodig veel zout en suiker. Als het zelf maakt heb je daar veel meer controle over.