Home » My happy kitchen test: Hudson Bar & Kitchen Kijkduin

My happy kitchen test: Hudson Bar & Kitchen Kijkduin

Ik had al eens eerder kennis gemaakt met Hudson Bar & Kitchen toen er een pop-up filiaal werd geopend in danscafé Danzig in Den Haag. Nu heeft Hudson ook een restaurant geopend aan de boulevard van Kijkduin. Tijd voor een bezoekje! En ik kan je alvast verklappen: ik was zo enthousiast dat ik Hudson Bar & Kitchen binnen één week zowel voor lunch als diner heb bezocht!
Hudson bar & kitchen Kijkduin

 

Wat is het?

Hudson bar & kitchen is een mini-keten van acht restaurants in de regio Zuid-Holland én in Almere. De kaart en het interieur verklappen al wat je hier kunt verwachten: ‘easy going with an American bite’ zoals ze zelf zeggen. Denk veel hout, baksteen, Chesterfield banken en buffelkoppen aan de muur. En een kaart met Amerikaanse gerechten als chili (sin en con carne), spare ribs, wraps, hot dogs en natuurlijk hamburgers. ‘Bar’ in de naam staat voor een uitgebreide kaart met wijn, cocktails en bites als spicy chicken wings en lazy sunday nachos. Het restaurant ligt aan de boulevard van Kijkduin, kijkt uit op zee en strand en is zeven dagen in de week geopend.

En, is het wat?

Double B burger

Op een zonnige zaterdag besloten manlief en ik langs te gaan voor de lunch. Ik koos voor de double B burger (met bacon & blue cheese). Je kunt kiezen uit een burger van 140 of 200 gram. Erbij bestelde we samen nog een portie frietjes. De hamburger smaakte echt fantastisch, het personeel was vriendelijke, het zonnetje scheen, het biertje was koud, wat wil je nog meer?

Patatjes!

Het weekend daarna besloten we om ook meteen maar de dinerkaart te testen. Zoonlief bestelde de ultieme Hudson mix: een Mini Hudsonburger, spareribs, satéspies, bakje chilli con carne, knoflooksaus, BBQ-saus, coleslaw, frites en salade. Hij at zo goed als alles op, echt niet te geloven!

Hudson mix

Ik ging voor de chili con carne, geserveerd met nachos, brood, guacamole, zure room en coleslaw. Man, man, man, wat was dat lekker! Mijn man koos de Mr. Big burger (300! gram met bacon) en toe namen we nog koffie met american cookie en junior wist zelfs nog een candybar coupe weg te werken (vanille-ijs met Snickers saus, slagroom en oreo-crumbles). Vraag me niet hoe…..

Inclusief drankjes bedroeg de rekening 77 euro, iets meer dan 25 euro p.p. Een goede prijs voor echt goed eten, in een relaxte omgeving. En bonuspunten voor de bediening, die echt supervriendelijk is!

Wat ik vooral leuk vind aan de kaart van Hudson is het feit dat veel gerechten geschikt zijn om te delen of zelfs verkrijgbaar zijn als ‘2share’ – twee gerechten op een supersized plate. Of een mix van vier verschillende voorgerechtjes. Ideaal voor mensen zoals ik die nooit kunnen kiezen! Een aanrader.

2 Comments

  1. Heeeeeel lang geleden, toen ik een tiener was, heb ik een poosje gelogeerd bij een Amerikaans gezin in Texas. Daar heb ik voor het eerst Mexicaans gegeten (dat had je toen in Europa nog niet) en daar zag ik ook voor het eerst van die enoooorme steaks en hamburgers.
    Wat ik er ook voor het eerst zag, waren mensen die enoooorm overweight waren. Ook dat had ik in Europa nog nooit gezien.

    Maar… moet zeggen, zo lekker als ik daar toen Mexicaans gegeten heb, heb ik het in Europa ook nog nooit gegeten. Heel misschien vind ik dat nu bij Hudson Bar & Kitchen in Kijkduin. Lijkt mij een leuke tip voor een dagje uit!

  2. Ja als dagelijkse kost zullen dit soort porties wel tot een behoorlijk overgewicht lijden. Maar zoooo lekker voor af en toe toch! Ik heb ook in Amerika het lekkerste tex-mex food gegeten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*