Home » Lab-44, hotspot aan het Noordzeekanaal
lab-44

Lab-44, hotspot aan het Noordzeekanaal

Net buiten Amsterdam vind je, aan het Noordzeekanaal, de nieuwe hotspot Lab-44. Vanaf Amsterdam Centraal Station ben je hier met de boot in ongeveer 30 minuten. In dit half uurtje vaar je over het Noordzeekanaal  langs typische Amsterdamse gebouwen, het rauwe van het havengebied en het landelijke van Zaandam.

Lab-44

Het Hemburgterrein – tussen Amsterdam en Zaandam – was een saai industrie gebied, dat zich nu lijkt te ontpoppen tot een hotspot voor jong en oud. Ze zijn druk bezig met het creëren van en leuke mix  van horeca, startende bedrijven en wonen. Er staan bijna 100 monumentale panden waarvan Lab-44 (uit 1918) er één is.

lab-44

Lab-44

Lab-44 is een restaurant met een industriële look en een ruim zonnig terras met een prachtig uitzicht over de Zaan en het Noordzeekanaal. De stoere industriële sfeer van buiten, komt duidelijk terug in het interieur. De grote open ruimte is ideaal om te borrelen en gezellig de dag af te sluiten. Heb je behoefte aan een private dinning experience, dan zit je bij Lab-44 ook helemaal goed. Ze hebben mooie privé ruimtes, die ideaal zijn voor bijvoorbeeld 21-diners en zakelijke besprekingen.

samballab lab-44

Bierlab, paplab en samballab

De naam Lab-44 is ontstaan uit de historie van het pand. Voorheen was hier een laboratorium gevestigd. Dit zie je terug in het concept van Lab-44 waar in diverse lab’s verschillende producten gemaakt worden. Saillant detail: in het laboratorium werden oorspronkelijk chemische wapens ontwikkeld en getest, waaronder het beruchte mosterdgas…

lab-44

Nu is er o.a. bierlab met een microbrouwerij van Proefbrouwerij Hoop. En een samballab voor hun eigengemaakte Zaanse Sambal. Deze sambals zijn niet alleen lekker pittig, maar ook de perfecte smaakmaker voor bij de borrelhap. Mijn favoriet was de sambal met venkel-laurier, heerlijk met een warm stukje breekbrood. Verder is er nog het Paplab, waar in samenwerking met Lassie nieuwe desserts en pap worden bedacht met als key ingrediënt: rijstepap.Verrassend anders!

lab-44

Aanrader!

Lab 44 is erg toegankelijk. Met hun lekkere borrelwijnen en hapjes is het heerlijk toeven. Ook de menukaart biedt voor ieder wat wils, van een lekker stukje vlees tot een out of the box pizza. Alleen al het boottochtje erheen, langs de ravelranden van Zaandam, is meer dan moeite waard. Een bezoekje aan Lab 44 is wat mij betreft een aanrader!

Lab-44
Middenweg 44 (Hembrugterrein)
Zaandam
www.lab-44.nl

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*