Home » Coffee. Not my cup of tea…..

Coffee. Not my cup of tea…..

Waar anderen niet zonder hun kopje koffie kunnen in de ochtend, heb ik datzelfde met thee. Koffie is gewoonweg ‘not my cup of tea’. Het thee drinken heeft niets met cafeïne te maken – ik drink vaak kruidenthee – maar meer met een moment van rust en dorstlessing. Waar ik in mijn vroege theejaren vooral de artificiële smaakjesthee dronk, ging ik al snel over naar earl grey en muntthee. Toen ik voor het eerst in Frankrijk van Lipton de losse thee in driehoekzakjes dronk, was ik echt verkocht. Deze was nog niet te koop in Nederland dus bij elke trip naar Frankrijk kwamen er dozen vol Marroco thee mee. Nu heb ik onderhand een hele la met thee en alle toebehoren.

not my cup of tea

Losse thee

Door toeval werd ik jaren geleden in contact gebracht met de losse thee van Simon Levelt. Ik was nooit zo’n fan van rooibos thee totdat ik de rooibos thee van Simon Levelt met Earl Grey dronk. Het was even wennen die losse thee. En na een thee ei, thee knijptang en filterbakje ben ik uiteindelijk voor deze theefilter zakjes gegaan. Deze vul je makkelijk en kan je na gebruik direct weggooien. Dus geen geknoei met natte thee overal.

not my cup of tea

Tea workshop

Een paar jaar later las ik Delicious Magazine over de Tea workshops die Betjeman & Barton houdt. Daar was ik wel in geïnteresseerd. In de winkel op de Aert van der Goesstraat in Den Haag kwamen alle aspecten van thee aan bod. Van witte, via groene naar zwarte thee en van de geschiedenis tot zetmethodes. We proefden een heerlijke Oolong vert jade die ik later serveerde bij een voorgerecht met zuurdesembrood en albequina olijfolie. Ik leerde eindelijk groene thee te drinken door het water eerst af te laten koelen naar 70 graden. Daarnaast maakt Betjeman het wel heel makkelijk door de geweldige smaken zoals Les Invites met lychee en rozen. Ook heerlijk om ice tea van te maken of om in een nagerecht te verwerken.

Ook geïnteresseerd in de thee of de workshop van Marion van de Blik en haar team bij Betjeman en Barton? Bezoek dan vooral hun website of nog beter: een van de twee winkels. Dat zijn echte snoepwinkels met prachtige theeblikken, biberons (kleine theeblikken) en heerlijkheden. Zoek je nog een leuk cadeau, dan kan je hier zeker slagen!

Hug the tea

Groene Thee

Tijdens de Foodbloggerstour in Den Haag bezochten wij ook Hug the Tea. Een prachtig winkel- en theebar concept waar groene thee en dan vooral Matcha centraal staat. De zussen Claire en Lisa vertellen gepassioneerd over de verschillende soorten en laten het Matcha ritueel zien. Helaas ben ik geen fan van de matcha thee maar zeker wel van deze prachtige winkel!

not my cup of tea

Not my cup of tea

Afgelopen week kregen we vier nieuwe biologische theevarianten van Celestial Seasonings. Ze ruiken allemaal heerlijk en het zijn pure smaken, maar ook hier weer ‘not my cup of tea’. De kaneel kardemom smaakt voor mij gewoon te veel als een goedkope kaneelthee met veel suiker.

Geef mij dan maar liever de thee van Mr Jones. Zij bieden een groot aantal biologische, fairtrade en single source theeën. In de prachtige verpakkingen zitten individueel en luchtdicht verpakte papieren zakjes thee die voornamelijk heerlijk smaken. Ik ben vooral fan van Hotel d’Amour (met rozen) en Lulu’s Garden (met lychee) maar ben ook erg benieuwd naar de Oolongs. Genoeg nog te proeven dus.

Zo, het is tijd om weer een kopje thee te zetten. Ik ben blij dat wij sinds kort een Quooker hebben en ik dus altijd een kopje thee binnen handbereik heb. Nu het mooie weer echt begint door te zetten ga ik ook weer eens wat verse ice tea maken. Heerlijk en gezond en een goed alternatief voor de limonade die de kinderen drinken.

Voor deze blogpost heb ik artikelen toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie de disclaimer.

4 Comments

  1. Jaaa mr.Jones is ook een van mijn favorieten! Hoewel er voor mij niets boven koffie gaat.

    • Jammer he Esther dat Mr Jones niet overal te koop is. Ennnn een goede kop koffie gaat er bij mij ook prima in hoor. Maar dat is niets in vergelijking met de liters thee.

  2. Leuk om te lezen. Ik drink zelf helemaal geen koffie en ben ook een echte theeleut. Veel smaken en soorten in huis en ik vind het elke keer weer leuk om nieuwe merken en smaken te ontdekken!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*