Zelf eenvoudig Vietnamese springrolls maken

Zelf eenvoudig Vietnamese springrolls maken

Op het foodevent van Mr. Goodiebag maakte ik onlangs zelf mijn eerste Vietnamese springrolls met het organische en biologische merk Yakso. Ik had deze Vietnamese springrolls al zo vaak voorbij zien komen op Pinterest en Instagram. Prachtige plaatjes van verse loempia’s gevuld met vlees en of vis, noedels en groente. Nooit geweten dat het zo eenvoudig zou zijn.

Vietnamese springrolls

Verse loempia’s

Het leuke van Vietnamese springrolls of eigenlijk gewoon verse loempia’s: er is geen recept. Je vult ze gewoon met alles wat jou lekker lijkt. Maak een combi van verse groente of kruiden, fijne noedels en vis of vlees en rollen maar. Serveer met een lekker sausje naar keuze en geniet.

Je kunt de springrolls vooraf klaarmaken en bewaren onder een licht vochtige theedoek. Of maak een springroll buffet en laat iedereen aan tafel zijn of haar eigen loempia vullen en klaarmaken.

Ik maakte drie versies: met avocado, garnalen en kipfilet. Als basis gebruikte ik kool, wortel en taugé en als smaakmakers koriander, seroendeng en pinda’s. Maar zoals gezegd: ga los en gebruik wat je lekker vind

Vietnamese springrolls

Vietnamese springrolls

Wat heb je nodig:

  • Verse loempia vellen (ook wel rijstpapier genoemd), ca. 2-4 per persoon
  • Fijne reepjes verse groente (denk kool, wortel, komkommer, avocado, taugé, bosui, paprika)
  • Dunne reepjes gebakken kip, garnalen, zalm, biefstuk, buikspek, omelet
  • Dunne rijstnoodles of mihoen
  • Smaakmakers als seroendeng, verse koriander, gedroogde uitjes, tuinkers of andere cressen, pinda’s,

Sausjes:

  • Chilisaus
  • Hoisinsaus
  • Pindasaus
  • Ik maakte zelf een sausje van sojasaus, sesamolie, vissaus en suiker, verhoudingen een beetje naar smaak.

Giet kokend water over de noodles, laat garen volgens de tijd op de verpakking, giet af en spoel af met koud water

Zet een schaal met kokend water klaar. Laat iets afkoelen. Week het rijstvel kort in het hete water. Haal uit het water en leg op een glad oppervlak.

Verdeel op de onderste helft van het vel wat verse groente, vlees of vis en noodles. Bestrooi met smaakmakers als seroendeng en koriander. Rol tot ongeveer de helft op, vouw de zijkanten naar binnen en rol verder door. Verdeel na het vouwen van de zijkanten bijvoorbeeld wat garnalen of mooie korianderblaadjes over het rijstvel en rol verder door. Deze schijnen dan mooi door de bovenkant van het rijstvel heen.

Dip in een sausje naar keuze en eet smakelijk!

Deze blogpost bevat affiliated links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Summary
recipe image
Vietnamese springrolls
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Ook leuk om te lezen:

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

4 Comments

  1. Lekker! Ik ben dol op Vietnamese springrolls. Jouw combinaties lijken mij ook erg lekker zeker met de pinda’s erin, dat geeft een lekkere “crunch” volgens mij.

  2. Het water loopt me in de mond. Hier ga ik mee experimenteren. Stuk gezonder dan degene die in de frituurpan moeten….
    Tanja recently posted…krassen bril verwijderenMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge