Home » Sodastream Spirit: maak je eigen frisdrank én mocktails!
Sodastream Spirit

Sodastream Spirit: maak je eigen frisdrank én mocktails!

Maar weinig keukenapparaten werden met zoveel enthousiasme door mijn gezin ontvangen als de Sodastream Spirit. Sinds deze op het aanrecht staat is Bodhi continue in de weer met het maken van zijn eigen personalised frisdrank. En dat is met dit warme zomerweer natuurlijk top!

Sodastream Spirit

Tieners in huis

Iedere moeder van een tiener zal het wel herkennen: waar blijft al dat eten en drinken?? Ik sjouw me werkelijk een ongeluk aan boodschappen en de koelkast lijkt een bodemloze put. Vooral brood, eieren en frisdrank vliegen er doorheen! Ik grijp dan ook regelmatig mis. En moeder maar sjouwen… Vanaf nu in ieder geval niet meer met flessen frisdrank!

boodschappenwagen met geld

Duurzaam en goedkoop!

Wat heb je nodig om een liter frisdrank te maken? Een Sodastream apparaat natuurlijk, een CO2 cilinder, gewoon kraanwater en siroop naar wens. Als je de aanschaf van de Sodastream even buiten  beschouwing laat dan komt een liter frisdrank op € 0,79 (€ 0,21 voor CO2, € 0,55 siroop). Voor een liter Coca Cola betaal je € 1,62 (al zijn er natuurlijk vaak aanbiedingen en kun je ook voor een huismerk kiezen).

Niet meer sjouwen dus met grote flessen frisdrank. Dat is qua persoonlijke energie in ieder geval een flinke besparing! En ook niet onbelangrijk: de herbruikbare plastic flessen van de Sodastream zorgen voor een behoorlijke besparing in plasticverbruik hier in huis. We besparen dus op geld, tijd, energie en milieu!

Sodastream Spirit

Sodastream Spirit: eenvoudig in gebruik

Zelf frisdrank maken is kinderlijk eenvoudig. De Spirit one touch van Sodastream is elektrisch. Met 1 druk op de knop maak je bruisend water. In drie verschillende bruisstanden. Je eigen bruis, altijd in huis 😉

Sodastream energy drink

Energydrink

Af te toe mag Bodhi van mij een energydrink. Hij kiest dan meestal voor een blikje MonsterEnergy of Mountain Dew. Toen we zagen dat er ook energydrinksiroop verkrijgbaar was hebben we die meteen besteld. Even een leuke vergelijking: een liter energydrink kost € 3,59, nu nog maar € 0,79! Bovendien bevat de Energy Drink van Sodastream veel minder suiker.

Ik bestelde direct ook maar twee leuke halve literflesjes met emoticon er op. Handig voor naar school.

sodastream mocktails

Mocktails in the mix

Dat niet alleen Bodhi maar ook mama blij is met de Sodastream komt vooral door de nieuwe mocktailsiropen. Want die zijn me toch lekker! Ik drink graag (heel graag) een cocktail, maar wat minder alcohol kan – vooral doordeweeks – geen kwaad. Er zijn drie verschillende smaken:

  • Italian Spritz
  • Bahamas Pina Colada
  • Pink Mojito

Drink ze zo of maak er echte mocktails van door het toevoegen van crushed ice, munt en fruit.

Sodastream Spirit

De Sodastream heeft inmiddels een vast plekjes op ons aanrecht bemachtigd. Proost!

Ik heb dit product toegestuurd gekregen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*