Home » Unicorn mini cupcakes
unicorn mini cupcakes

Unicorn mini cupcakes

Voor de high tea die ik organiseerde voor mijn 50e verjaardag maakte ik maar liefst 23 verschillende zoete en hartige hapjes. Waaronder deze unicorn mini cupcakes. Zijn ze niet cute?
unicorn mini cupcakes

Cupcakemaker

Omdat ik de ruimte in mijn oven goed kon gebruiken besloot ik mijn roze Princess cupcakemaker weer eens onder het stof vandaan te halen. Ik kocht deze jaren geleden maar ligt alweer te lang ongebruikt in de kast. Onterecht eigenlijk, want zo’n mini cupcakemaker is hartstikke handig. Je bakt in zes minuten (6!) schattige onebite-size cupcakejes. Deze is niet meer verkrijgbaar, een vergelijkbare vind je hier.

princess-132500-cupcakemaker-roze-8712836305748

Unicorn botercrème

Voor de unicorn botercrème maakte ik drie verschillende kleuren crème en verdeelde die over een wegwerpspuitzak. De multicolour ‘swirl’ ziet er direct leuk uit! Ik gebruikte de kleurstoftubetjes van Dr. Oetker. Ik decoreerde de cupcakes met unicorn sprinkels die ik kocht in Duitsland. Je kunt er desgewenst ook een ‘hoorn’ van fondant insteken.

unicorn mini cupcakes

Unicorn mini cupcakes

Wat heb je nodig (12 stuks)

 • 60 gram roomboter (op kamertemperatuur)
 • 1 ei (op kamertemperatuur
 • 60 gram suiker
 • 60 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 eetlepel melk

Doe de boter in een kom en meng hier de suiker beetje bij beetje door tot een lichte en luchtige massa. Voeg nu het ei toe en vervolgens beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel. Als laatste voeg je de melk toe en mix nog 1 minuut alles tot een luchtig en glad beslag.

Vul de holtes in de cupcakemaker tot ca. 2/3 (ik gebruik hiervoor meestal een ijsbolletjestang, kun je mooi afgepast doseren!) en bak de cupcakes ca. 6 minuten.

Laat volledig afkoelen.

unicorn mini cupcakes

Botercrème

 • 60 gram roomboter
 • ½ theelepel vanille-extract
 • 125 gram poedersuiker
 • 1 eetlepel melk
 • kleurstof

Mix de zachte boter tot die licht van kleur is. Voeg de vanille toe en beetje bij beetje de poedersuiker. Voeg de melk toe. Mix op middelhoge snelheid tot een luchtig geheel.

Verdeel de botercrème in drie delen en kleur elk deel (geel, roze, lichtblauw). Doe het druppeltje voor druppeltje, zodat je de kleur goed kunt controleren.

Doe de 3 kleuren crème in een spuitzak met decoratiespuitmond. Verdeel de spuitzak in drie denkbeeldige vlakken en doe de drie kleuren crème in de zak. Hoeft niet zo heel netjes, komt goed als je gaat spuiten.

Spuit mooie toeven crème op de mini cupcakes en decoreer met sprinkels.

Bewaar het recept voor unicorn mini cupcakes op Pinterest:

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

One Comment

 1. die zien er heel lekker en cute uit!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*