Breekbrood met walnoten, rozemarijn en kaas

Breekbrood met walnoten, rozemarijn en kaas

Iedere keer als ik weer eens brood maak denk ik, waarom doe ik dit niet vaker? Vers gebakken brood is zo lekker! Nou kan je het maken van dit breekbrood niet echt ‘brood bakken’ noemen, want ik gebruik hiervoor kant-en-klaar croissantdeeg. Maar de smaak van warm versgebakken breekbrood met walnoten is ook in dit geval fantastisch lekker!

Breekbrood met walnoten

Bij de soep of borrel

Dit breekbrood is ideaal om te serveren bij een grote pan soep of bij de borrel(plank). Maak er gerust twee, want met z’n drietjes hebben wij zo’n breekbrood in een mum van tijd opgegeten. Je kunt ook een XL- verpakking croissantdeeg nemen en een groter breekbrood maken. Het is dan wel even puzzelen wat voor maat (spring)vorm je dan het beste kunt gebruiken. Je kunt ook een ovale ovenschotel gebruiken.

Variëren

Varieer ook gerust met de vulling. Andere noten, kruiden en kaas of nog anders: zoet. Vervang dan de kaas door suiker, honing en kaneel of cacaopoeder. Ook lekker voor op de ontbijttafel!

breekbrood met walnoten

Breekbrood met walnoten, rozemarijn en kaas

Wat heb je nodig (1 brood):

  • 1 blik croissantdeeg uit de koeling (250 gram)
  • 100 gram walnoten
  • 1 ei
  • 75 gram geraspte kaas
  • boter
  • Versgemalen zwarte peper
  • Paar takjes verse rozemarijn
  • Zout

Ronde (spring)vorm 18-20 cm of ovenschaal

Hak de walnoten grof. Meng de walnoten in een kom met het ei, de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.

Rol het deeg uit en druk de zijnaden en diagonale naden goed aan. Verdeel het kaas/ei/noten mengsel over het deeg.

Vet de springvorm in.

Rol het deeg over de lange kant losjes op. Snijd met een scherp mes ca. 20 plakken van de rol en leg ze rechtop (snijvlak naar beneden) tegen elkaar aan op de bodem van de springvorm.

Dek af met folie of een theedoek en laat op een warme plek een half uurtje rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en bak het brood in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer.

Ook leuk om te lezen:

Summary
recipe image
Breekbrood met walnoten, rozemarijn en kaas
Anne-Marie Schuster
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen, dat vind ik echt super!

5 Comments

  1. Fijn dat je met papa er samen één hebt gemaakt, kunnen we het thuis ook eens maken. Ik vond die met camenber heel lekker. Wel vreemd want ik lust eigenlijk geen camenber ook geen brie. Maar in het breekbrood vind ik het heerlijk.
    Frits schuster recently posted…Breekbrood met walnoten, rozemarijn en kaasMy Profile

    • Ik had ‘m met brie gemaakt, maar met camembert zou idd ook kunnen. Ik denk dat je vooral lekker gesmolten kaas proeft. Benieuwd wanneer papa er zelf eentje gaat maken!

  2. Dat ziet er lekker uit, die wil ik wel maken met kerst! Altijd fijn van die recepten die er feestelijk uit zien en toch niet zo heel moeilijk zijn. 😉

    Josephine recently posted…Dit zie je niet in kinderboeken van nu
    https://www.myinnervictorian.nl/dit-zie-je-niet-in-kinderboeken-van-nu/

    • Heel makkelijk zelfs! Hier is het echt een favoriet geworden. Heb ook al gevarieerd met bacon en wil er dit weekend eentje maken met zongedroogde tomaatjes, ham en pesto!

  3. Heerlijk zeg, die moet ik ook eens maken!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge