Home » Eettrends 2015 bij La Place

Eettrends 2015 bij La Place

Waar V&D moeite heeft zijn (of haar?) broek hoog te houden heeft ondernemingsdochter La Place een sterke markt in handen. Of het nu voor een ontbijtbuffet, koffie met appeltaart of gezonde lunch is, meer dan 35 miljoen gasten weten hun weg naar een La Place restaurant te vinden. Om met de tijd mee te gaan past La Place haar assortiment aan aan de eettrends van 2015.

EettrendsL Limonade bij La Place

Foodwatcher

Foodwatcher Anneke Ammerlaan voorspelt voor 2015 een aantal algemene trends: minder vlees, eat clean, Japanse en Chinese invloeden, no waste en duurzame ingrediënten van bij voorkeur locale producenten. Ook meer bittere smaken komen er dit jaar op tafel. De limonades van La Place bijvoorbeeld bevatten veel minder suiker dan gewone frisdrank en worden gemaakt met verse ingrediënten als munt, aardbei en basilicum.
Eettrends: Oesterzwamburger bij La Place

Eettrends: No waste

Wist je dat de oesterzwammen die La Place gebruikt geteeld worden op het koffiedrab van jouw café latte? En van die oesterzwammen maakt La Place weer zwamburgers, een goed en lekker voorbeeld van een vleesvervanger. Hetzelfde geldt voor de zogenoemde resttomaten. Tomaten die voor verkoop zijn afgekeurd door de voedselindustrie lenen zich nog prima voor het maken van tapenade. En wist je dat etenswaren die over zijn worden gedoneerd aan lokale Leger des Heils die de gerechten verspreidt onder daklozen? Goed bezig La Place!Quinoa salade bij La Place

Eettrends: Eat clean

Gerechten met quinoa of peulvruchten, superfood smoothie; alle gerechten worden bij La Place dagvers gemaakt en alleen de beste producten worden gebruikt. Ook draait alles om pure smaken met maximaal 5-7 ingrediënten. 100 % natuurlijk en het liefst uit de regio en waar het kan biologisch.

Kom jij wel eens bij La Place en wat eet je dan? Ik ga zelf vaak voor een smoothie of verse limonade en een BLT sandwich! Maar ook de huisgemaakte tonijnsalade is heerlijk. En het broodje kruidenroomkaas!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Dit leest een beetje als een persbericht of advertorial?

  2. Je hebt gelijk Karen. Ik vond de info in het persbericht interessant maar heb (uit tijdgebrek) er te weinig een eigen artikel van gemaakt. Leermomentje 🙂

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*