Het vertrouwde straatbeeld van de afgelopen 25 jaar lijkt de afgelopen jaren dramatisch te veranderen. De telefoonwinkels schieten als paddenstoelen uit de grond (heb ik overigens nooit begrepen, daar kom je toch niet vaker als 1 x per jaar?), de grote bekende winkelketens verdwijnen. Recentelijk werd aan de lange lijst van winkelfaillissementen die van V&D toegevoegd. En de daarbij horende formule ‘La Place’. Of althans, de restaurants die in de winkels gevestigd waren. De afzonderlijke La Place filialen zijn overgenomen door Jumbo. Ik at bij La Place altijd graag een lekker broodje, gebakje of salade tijdens een dagje winkelen! Vooral het broodje kruidenroomkaas van La Place was favoriet.
Noem me ouderwets maar ik zal V&D best missen. Het was echt een winkel waar ik graag kwam. Ik slaagde er goed voor kinderkleding, kocht er altijd mooie tassen, ik was dol op de verse broodjes van de La Place bakker (vooral die met noten!) en ook de chocolaterie afdeling bezocht ik graag. En tijdens een middagje winkelen was V&D dus ook de ideale stop voor een wc-pauze, een cappuccino met een taartje of een lekker broodje. Ik heb geen La Place filiaal bij mij in de buurt, dus heb ik het beroemde broodje kruidenroomkaas van La Place thuis proberen na te maken. Ik vond ‘m meer dan geslaagd! Dus als eerbetoon aan V&D en afscheid van een tijdperk: mijn versie van het broodje kruidenroomkaas van La Place. Rijkelijk belegd, zoals het hoort!
Nostalgie
Beetje nostalgisch geworden? Lees dan vooral ook mijn blog over de geschiedenis van Vroom & Dreesmann
Broodje kruidenroomkaas van La Place
- Ciabatta of ander hard broodje
- 100 gram verse roomkaas
- 1 eetlepel crème fraiche
- 10 gram vers gehakte bieslook
- 5 gram vers gehakte peterselie
- zout
- vers gemalen zwarte peper
- Ijsbergsla (klein handje)
Roer de roomkaas goed los en luchtig met de eetlepel crème fraiche. Roer er de helft van de bieslook, de peterselie, snufje zout en flink wat vers geraspte zwarte peper door Snijd het broodje open. Leg op de onderste helft wat ijsbergsla en de kruidenroomkaas. Decoreer met de rest van de bieslook. Leg de bovenste helft hier weer op.
Volgens mij ieders favoriete broodje van La Place, leuk dat je deze hebt nagemaakt!
Ziet er lekker uit, echt precies zoals die van de la Place! Er komt er nu 1 aan de overkant van mijn werk, ik ben daar natuurlijk niet rouwig om hihi!
Die met tonijnsalade is ook zo lekker, die wil ik ook nog een keertje maken!
Dat broodje roomkaas van jou ziet er net zo perfect uit als het broodje roomkaas van La Place. Ik dacht eerst zelfs dat het dat laatste was wat ik op de foto zag. Het ziet er errug smakelijk uit!
Dank je wel! Was ook wel erg content met het resultaat 🙂
Jaa dit was ook m’n favoriete broodje. Met 2 ijsscheppen roomkaas, haha. Super lekker!
Ja idd een enorme hoeveelheid. Maar wel lekker!
Ook hier een favoriet! Zo lekker! Gelukkig gaan een aantal La Place weer open, maar ondertussen kunnen wij dit recept al lekker maken!
jaaaaaaa dat was mijn favoriet<3
Ziet er heerlijk uit, ik ben dol op roomkaas, dus dit broodje gaat een groot succes worden. Bedankt voor het recept!
Ik krijg spontaan trek.
Hoeveel peperkorrels gebruik je per recept?
Dat is echt geheel naar eigen smaak!
Dat ziet er heerlijk uit.
Welke roomkaas heb je gebruikt?
Philadelphia. Maar je kunt ieder soort roomkaas gebruiken