Home » Ciabatta met ricotta, gerookte forel en tuinkers
ciabatta gerookte forel

Ciabatta met ricotta, gerookte forel en tuinkers

Het viel mij laatst op dat ik vrijwel geen lunchgerechten op mijn blog heb staan. Dat komt denk ik omdat ik weliswaar graag lunch met heerlijke belegde broodjes, maar dit niet zozeer zie als een ‘recept’. Toch laat ik me vaak genoeg inspireren door de lekkere lunches die op Instagram voorbij zie komen. Dus waarom op mijn blog dan geen lunchinspiratie? Toen Bodhi deze week thuis kwam van school met een zelfgekweekt bakje tuinkers kreeg ik direct trek en wist ik gelijk wat ik wilde maken: een heerlijke verse ciabatta met ricotta, gerookte forel en tuinkers!

ciabatta met ricotta, gerookte forel en tuinkers

Tuinkers zijn één van de bekendste kiemplantjes en kun je heel gemakkelijk zelf kweken. Je hebt er geeneens aarde voor nodig. Doe wat vochtige watten in een bakje, strooi de zaadjes erop en binnen een weekje smul jij van verse tuinkers. Tuinkers is super gezond, er zitten veel vitaminen in (vooral A en C) en mineralen als ijzer en calcium. Een eenvoudige manier dus om gezond en lekker te eten. Geen zin om zelf te zaaien? Je kunt tuinkers ook in het groenteschap van je supermarkt vinden. En varieer ook eens met andere kiemplantjes die tegenwoordig steeds populairder worden. Ik ga binnenkort bijvoorbeeld basilicumcress planten, een kiemplantje met de smaak van….basilicum dus. Heerlijk op een broodje mozzarella en tomaat!

tuinkers

Deze ciabatta met ricotta, gerookte forel en tuinkers combineert een aantal heerlijke smaken en texturen die bijzonder goed samen gaan. Het romige van de ricotta, de rooksmaak van de forel en de pittige tuinkers maken dit tot een heerlijke en gezonde lunch. Als je het nog gezonder wilt kun je de (wat vettere) ricotta vervangen door hüttenkäse.

Ciabatta met ricotta, gerookte forel en tuinkers

Wat heb je nodig (lunch, 1 persoon):

  • Ciabatta broodje
  • 50 gram gerookte forelfilet
  • ricotta (Galbani bijvoorbeeld)
  • tuinkers

Snijd de ciabatta doormidden. Beleg iedere helft met een laagje ricotta. Verdeel hier de gerookte forelfilet over. Knip naar smaak wat tuinkers af en verdeel dit over de broodjes.

Eet smakelijk!

Summary
recipe image
Recipe Name
Ciabatta met ricotta, gerookte forel en tuinkers
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Volgens mij heb ik nog nooit forel gegeten, schandalig. Die verse tuinkers lijkt me een heerlijke toevoeging 😀

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*