Home » Dit zijn de lekkerste restaurants in Amsterdam!
restaurant zheng interieur

Dit zijn de lekkerste restaurants in Amsterdam!

Amsterdam! De mooie hoofdstad wat ontzettend veel geschiedenis, cultuur en eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken te bieden heeft. Ga je een dagje of een weekendje vertoeven in onze hoofdstad? Dan zijn er genoeg bezienswaardigheden en leuke activiteiten, maar waar ga je eten? Het vinden van de pareltjes kan echter best een uitdaging zijn in een stad vol met eten. Om het een stukje gemakkelijker te maken hebben we hier een lijst met een aantal pareltjes in Amsterdam!

Restaurant Flore

Heb je verse ingrediënten en pure smaken hoog in het vaandel? Dat hebben ze bij restaurant Flore ook! Conscious fine dining noemen ze het. Chef Bas van Kranen heeft het roer omgegooid en het klassieke Bord’Eau in 2021 omgetoverd naar het elegante restaurant Flore. Het is een intiem restaurant met maar 11 tafels. Alle ingrediënten zijn van kleine, lokale biologische boeren afkomstig en van duurzame vissers.

Taiko

Ben je gek op de Aziatische keuken? Dan is Taiko zeker een bezoekje waard! Dit restaurant van Schilo van Coevorden is een van de beste hotel restaurants in Amsterdam. Deze chef kok gaat verder, hij zal namelijk met de ingrediënten, aroma, smaak, schoonheid én textuur je zintuigen weten te prikkelen. Als je dus een waar kunstwerk met de beste smaken op je bord wilt hebben, dan moet je bij Taiko zijn.

Toscanini

Toch liever een heerlijke Italiaanse maaltijd in Amsterdam? Dan is Toscacini de beste optie! Hier zijn de Italiaanse avonden zoals ze zijn bedoeld, klassiek en verrukkelijk. Leonardo Pacenti, de chef van Toscanini heeft een Italiaanse vader, maar ook een zuid-Afrikaanse achtergrond. Daarom zijn de gerechten veelal klassiek uitgevoerd, maar toch met een twist. Naast heerlijke gerechten hebben ze ook een volledige wijnkaart met een aantal echte pareltjes.

ARCA

De inspiratie voor ARCA vindt zijn oorsprong in de historische handel routes van Portugal. Via deze weg kwamen er namelijk heerlijke sterke smaken en kruiden naar Amsterdam. De met maar liefst twee Michelin sterren bekroonde Portugese chefkok Henriqua Sá Pessoa is onlangs uitgeroepen tot #38 beste chefkok ter wereld. In dit overheerlijke restaurant kun je genieten van traditionele Portugese gerechten met Aziatische invloeden en moderne twists. Als dit nog niet genoeg is wordt alles ook nog eens gecombineerd met overheerlijke en indrukwekkende cocktails!

Wilde zwijnen

In de Indische wijk ging in 2010 de deuren open van restaurant Wilde Zwijnen. Hier kun je modern Nederlands eten. Dat betekent dat hun ingrediënten van Nederlandse bodem komen en ze met het seizoen koken, zoveel mogelijk regionale en duurzame ingrediënten. Wild, af en toe gevogelte, duurzame vis en ja, ook af en toe een klassieker.

Klinkt dit allemaal toch net niet als wat je wilt? Misschien is all you can eat in Amsterdam dan wel een geschikte optie!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*