Home » Reizend restaurant De Maaltuin
Reizend restaurant De Maaltuin Paleis Soestdijk

Reizend restaurant De Maaltuin

In december was ik uitgenodigd om te komen eten bij reizend restaurant De Maaltuin. Een restaurant dat steeds een paar maanden neerstrijkt op bijzondere locaties. Dit keer in de Koninklijke Stallen en het koetshuis van Paleis Soestdijk. Een avondje vorstelijk genieten dus, dit keer gezellig samen met mijn man. Ik vertel je er alles over!

Reizend restaurant De Maaltuin Paleis Soestdijk

Reizend restaurant De Maaltuin

De Maaltuin is een reizend restaurant dat sinds 2016 opent op bijzondere plekken als kastelen, musea, paleizen of tuinen. Je maakt er (van vrijdag t/m zondag) kennis met de bijzondere verhalen van die plekken en geniet er van een 5-gangendiner geïnspireerd op de locatie. Er is live muziek en bij de prijs inbegrepen zit een heerlijk wijn- of mocktailarrangement, passend bij het menu. Een ticket kost € 99,95 per persoon. Hiervoor heb je een volledige avond uit!

Reizend restaurant De Maaltuin Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

Tegenover het paleis, aan de andere kant van de weg, vind je de Koninklijke Stallen en het koetshuis. Midden in het Baarnse bos is dit een uniek stukje landgoed wat ook wel de parade werd genoemd. Een in die tijd zeer levendige plek, van pracht, praal en paardenpoep. Bij aankomst krijg je een kaartje met QR code, die je een korte wandeling met uitleg over een stukje landgoed biedt. De wandeling eindigt in de stallen (waar we een drankje en amuse kregen) en in het koetshuis, waar het diner wordt geserveerd.

Reizend restaurant De Maaltuin

Conserveringstechnieken

Het landgoed van Paleis Soestdijk was vroeger zelfvoorzienend. Het stookhout kwam uit het bos en de moestuin en de kwekerij voorzagen in groenten en fruit. Vanzelfsprekend at men toentertijd vooral seizoensgroente of maakten men gebruik van diverse conserveringstechnieken, zoals inmaken, roken, pekelen, fermenteren of drogen. Deze conserveringstechnieken vormden ook de rode draad van het bijzondere menu dat wij die avond geserveerd kregen!

Voorgerecht

Het menu

Fotograferen was in de donkere maar sfeervol ingerichte ruimte best lastig, dus vast excuus voor de foto’s. We aten vooraf bloemkoolrijst, sjalot gevuld met ricotta, gerookte mayonaise en gepekelde citroen. Een lekker en smaakvol gerechtje. Daarna een soep van citroenbonen met gedroogd eekhoorntjesbrood. Favoriet was de stoof van hert met gefermenteerde kool, stoofperenijs en jus.

Muzikaal intermezzo

Tussendoor genoten we van de live muziek van twee zangers met gitaar die Spaanstalige nummers zongen. En één van de obers vrolijk een refreintje mee deed.

gepekelde parelhoender

Als hoofdgerecht kregen we gepekelde maishoender en spitskool en we sloten de avond af met gekonfijte aardpeer, bruine en witte chocolade, karamel en meringue. Bij alle gerechten kregen we een prima kwaliteit wijn geserveerd, bij het dessert een PX sherry. Een gezellige en lekkere avond uit!

Volgende edities van reizend restaurant De Maaltuin

Dineren op Soestdijk is voor nu even niet meer mogelijk. Tot en met 22 januari kun je nog terecht voor een avond uit in het Muiderslot (Muiden). Vanaf 9 februari staat Landgoed Vollenhoven (De Bilt) op het programma. De lente editie staat vanaf 13 april gepland in de Trompenburg botanische tuinen in Rotterdam. Bekijk all deze locaties en het programma op de site, waar je ook gelijk je tickets kunt boeken.

Je kunt dieetwensen vooraf doorgeven. Vegetarisch is daarbij geen probleem, vegan is helaas niet mogelijk. 

Ik ben uitgenodigd om in dit restaurant te komen eten. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Tags

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Fijnproefster

    Ziet eruit als een leuk restaurant ook dichtbij van mij vandaan. Heb je ook genoten van de live muziek en heerlijk gegeten? De kool en pekel zagen er in ieder geval heerlijk gezond uit ik hoop dat je het naar je zin heb gehad bedankt voor de tip!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*