Hummus met koriander en limoen

In een eerdere blogpost schreef ik al dat ik verzot ben op bonen! Bruine bonen, kikkererwten, linzen, ik eet ze vaak en graag. Bonduelle was zo attent mij een doos vol bonen op te sturen, met leuke pollepel en schort erbij. Eén blik op de kikkererwten bracht mij meteen op het idee deze heerlijke hummus te maken. Heerlijk op brood of als dip voor rauwkost.

 
Pakket van Bonduelle

Wat heb je nodig:

  • 2 blikjes Bonduelle kikkererwten (uitlekgewicht 2 x 130 gram) 
  • 1 scheut olijfolie 
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels tahin (sesampasta) 
  • 1 teen knoflook 
  • 1 theelepel milde sambal 
  • 1 theelepel komijnpoeder 
  • bosje koriander 
Hummus
 

Doe de uitgelekte kikkererwten in een mengbeker (houd er een paar achter). Giet er een scheut olijfolie bij. Pers de knoflook en limoen uit en doe het limoensap, de tahin, knoflook, sambal en komijn bij de kikkererwten. Pureer het geheel met een staafmixer. Snijd de koriander fijn meng dit er met een lepel door heen. Garneer met de hele kikkererwten en nog een scheutje olijfolie.

5 Comments

  1. Lekkere variatie! Ik maak heel vaak humus zelf. Als baby kreeg ik het al met de paplepel 🙂

  2. Ziet er heerlijk uit! Inderdaad een lekkere variant!

  3. Grappig, ik ken het nog maar sinds een aantal jaar

  4. Heb net jouw blog even bezocht Andrea, erg leuk! Ik zag die foto opdracht van Simone, ik ga in februari een workshop foodfotografie & styling doen!

  5. Hummus is zo onwijs lekker! Zelf ben ik dol op de rode bieten hummus maar deze ziet er ook heel lekker uit. Super goede foto's trouwens! Wil je trouwens nog even al het beste voor 2015 wensen! Fijne oudejaarsavond vanavond 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge