Home » Philly cheesesteak quesadilla
Philly cheesesteak quesadilla

Philly cheesesteak quesadilla

Gek genoeg bedenk ik veel van mijn recepten ’s morgens in bed. Wanneer ik wakker word, nog een beetje lig te doezelen, en bedenk wat ik die dag wil gaan eten en wat ik zoal in huis heb. Zo bedacht ik voor de lunch een Mexicaanse variant van Bodhi’s favoriete broodje: de Philly cheesesteak quesadilla. Een geslaagd recept!

spicy philly cheesesteak sandwich

Philly cheese steak

Het recept voor de Philly cheesesteak sandwich vind je al op mijn blog. Een spicey versie, want ik voeg er graag jalapeño pepers aan toe. Het is het favoriete broodje van mijn zoon Bodhi. En terecht! Al heeft deze nu zware concurrentie gekregen van de quesadilla versie!

Philly cheesesteak quesadilla

Tortilla wraps

Ik bedacht me die ochtend dat ik nog tortilla wraps in de kast had liggen. En dat ik daar best de ingrediënten van het broodje tussen kon stoppen. Met rosbief vleeswaar in plaats van vlees. En dan even snel in de pan opwarmen, waardoor het een stuk sneller klaar te maken is dan de sandwich. Ik was echt blij verrast met het resultaat! En Bodhi gelukkig ook, we hebben gesmuld die middag.

Philly cheesesteak quesadilla

Philly cheesesteak quesadilla

Wat heb je nodig (lunch voor 2 personen)

Ingrediënten

  • 4 tortilla wraps
  • 1 ui
  • 100 gram rosbief
  • 1 jalapeño peper, in plakjes
  • 6 plakjes cheddar kaas
  • Boter
  • zout & peper

Snipper de ui en bak deze lichtbruin in een beetje boter. Beleg een tortilla wrap met de helft van de rosbief, bestrooi met zout en peper. Leg hierop de helft van de gebakken ui, de halve jalapeño en verdeel er drie plakjes cheddar over. Leg een tortilla wrap er bovenop en bak in de koekenpan in een beetje boter aan weerskanten lichtbruin totdat de kaas gesmolten is (een paar minuten). Herhaal met de andere wraps.

Serveer eventueel met crème fraiche, zure room of salsa. 

Bewaar het recept voor Philly cheesesteak quesadilla op Pinterest:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*