Home » Uit de moestuin – helaas even wat minder prioriteit

Uit de moestuin – helaas even wat minder prioriteit

Door gastblogger Ellen Rebel – Doordat we op het moment druk zijn met de laatste dingen voor de opening van de Vergaderruimte De Keulse Hei, heeft de moestuin iets minder aandacht. Het onkruid groeit aardig en daar moet ik voor de opening ook nog even wat aan doen. De aannemer is deze week voor het laatst en Frank heeft ook nog wel een aardig waslijstje te doen, maar er moet ook weer wiskunde gegeven worden, dus de tijd is beperkt.

Uit de moestuin- vitrinekast

Drogen drogen en nog eens drogen

Omdat ik toch de verbinding wil maken vergaderruimte à moestuin à gezond eten à duurzaam… vind ik het ook leuk het één en ander van de producten uit de moestuin ten toon te stellen. Het kan natuurlijk ook gekocht worden na een vergadersessie bij ons.  We hebben een vitrine gekocht en daar staan nu de nodige kruiden in potjes en potjes aardbeienjam. Verder heb ik diverse soorten druiven ontsapt die ook hierin geëtaleerd staan. Qua kruiden ben ik tot op heden twee soorten peterselie, tijm en oregano aan het drogen in mijn fantastische droogoven van Byzoo. Ook wil ik nog paprikapoeder gaan maken voor in de vitrine.

Uit de moestuin = poes

Poes Loes is weer oma geworden

Ook weer nieuw leven in de straat. Een van de kittens van onze poes Loes is bevallen. Het gaat goed met Mies, zij heeft vijf kittens gekregen. Het blijft toch een wonder als je dat kleine spul zo ontzettend snel groot ziet worden. Een van de kittens is voor onze zoon en schoondochter. Zij hadden kitten Kees van Loes gekregen vorig jaar alleen al na 1 jaar doodgereden helaas.

Afscheid van De Haagse Hogeschool

Na 15 jaar heb ik vorige week officieel afscheid genomen van De Haagse Hogeschool. Veel collega’s hadden van de uitnodiging gebruik gemaakt en wij zaten bij De Haagse Wens heerlijk in de zon bij te kletsen want het leek wel een reünie. Het was natuurlijk lang geleden dat we zo met elkaar een drankje konden doen. Ik ben ontzettend verwend met fijne mooie cadeaus. Van één van de collega’s kreeg ik dit plankje waar ze het logo van De Keulse Hei in heeft laten graveren. Ontzettend origineel!

Uit de moestuin - vergadertafel

Het gaat bijna gebeuren

Zoals gezegd, nog een week en dan is de officiële opening van De Keulse Hei.  Op de website staat de uitnodiging voor de Open Dag, dus mocht je geïnteresseerd zijn hoe het geworden is, kom een kijkje nemen. Kijk wel even op de uitnodiging waar je je auto kan parkeren en hoe je moet lopen. Maar wat is er hard gewerkt. De tafel is door een hele handige buurman gemaakt en frank heeft hem afgelopen weekend in de lak gezet en hij is ontzettend mooi geworden. Een mooie ovale vorm waar ook nog wat wiskundig inzicht bij kwam kijken.

Laten we hopen dat veel bezoekers mooie plannen gaan bedenken aan deze tafel en met mooie ideeën teruggaan naar hun werk. Tot over twee weken!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*