Home » Uit de moestuin: bijna herfstvakantie!
Walnoten uit de moestuin

Uit de moestuin: bijna herfstvakantie!

Door gastblogger Ellen Rebel – Toen wij op de Keulseweg gingen wonen hebben wij van vrienden uit Oudewater een walnotenboom gekregen en twee hazelaars van vrienden uit Bathmen. Van beide bomen hadden we dit jaar de eerste oogst. Twee walnoten en zes hazelnoten om exact te zijn. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd zeggen ze altijd. Als het elk jaar verdubbelt, hebben we over tien jaar 1024 walnoten!

Groente uit de moestuin

Moestuin opgeruimd

Op de kruiden na, is alles zo’n beetje opgeruimd in de moestuin. Ik had voor deze winter alleen boerenkool. Helaas hebben we mee-eters op bezoek gehad en zijn de kolen zo goed als opgegeten. Ze hebben er een goede maaltijd aan gehad volgens mij en blijkbaar namen zij het niet zo nauw dat de vorst erover heen moest… Frank is afgelopen week met alle restanten courgetteplanten en snijbonen naar de vuilstort gereden want dat paste niet in de groene bakken.

Zonnebloemen uit de moestuin

Volop zonnebloemen geplukt!

Voor de open dag van de Keulse Hei had ik heel veel zonnebloemen gezaaid. Heel veel gasten heb ik een bloem mee kunnen geven, alleen niet alles was op tijd uitgekomen. Een week later ben ik nog wat gaan uitdelen waaronder aan mijn lieve kapper, die mij later een foto stuurde van de zonnebloemen in de vaas!

Parkieten

Parkieten krijgen ook weer rust

Op één hokje na zijn alle broedhokjes bij de parkieten weggehaald. Het kwam door het vochtige voorjaar erg laat op gang. Ze hebben minder parkietjes op de wereld gezet dit jaar. Het zullen er ongeveer 25 zijn geweest. Vorig jaar was het zeker het dubbele.

Bridge op de Keulse hei

Keulse Hei omgetoverd tot Bridgehome

Vorige week zondag vierde mijn moeder Puck met haar vriendinnen alvast haar 82ste verjaardag. Dit deed ze samen met vriendin Pien die 92 was geworden. Met acht dames zaten ze van 11:00 uur tot 16:00 uur fanatiek te bridgen. Van begin tot eind heb ik hen verzorgd met lekkernijen. Om te beginnen een overheerlijke zelfgemaakte vijgentaart, sandwiches tussen de middag, einde van de dag gingen de dames aan de wijn met bittergarnituur en afgesloten werd er met geroosterde paprikasoep en lasagne. Het was superleuk deze dames met 675 jaren wijsheid een gezellige dag te bezorgen! Ze hebben genoten!

Keulse hei

Leuke gasten op de Keulse Hei

Afgelopen twee weken hebben we leuke boekingen gehad. Mijn oude werkgever (De Haagse Hogeschool) kwam met een groep vergaderen en Frank zijn oude werkgever (ISW Poeldijk) kwam vergaderen. Leuk dat zij het mij gunnen en bij De Keulse Hei boeken. Laten we hopen dat het inspirerend heeft gewerkt voor ze! We hebben ook met een advertentie in de Telstar en de Eendracht gestaan. Zou leuk zijn als ook onbekende aanvragen binnen gaan komen. De man van mijn nichtje Laura heeft een prachtige promotiefilm gemaakt die inmiddels ook breed gedeeld is waarbij we de kijker enthousiast willen maken voor ons concept.

Bloembollen

Bollen de grond in

Afgelopen voorjaar heb ik van diverse mensen uitgebloeide bolletjes gekregen. Deze gaan de komende weken de grond in. Let erop dat je voorjaarsbloeiende bollen voor de eerste nachtvorst de grond in zet en zomerbloeiende bollen pas vanaf het voorjaar, zodra de kans op nachtvorst voorbij is (ca. eind mei).

We hebben gelukkig nog van een paar prachtige dagen mogen genieten deze beginweken van oktober. De zon was nog heerlijk warm. Hopelijk houden we dit nog even vast voor de mensen die met herfstvakantie gaan maar ook voor de thuisblijvers! Tot over twee weken!

One Comment

  1. Weer een mooi gevarieerd verhaal zo aan het slot van het tuinseizoen. Ook weer even bijgepraat over ‘De Keulse Hei’, dus weer helemaal op de hoogte.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*