Home » Uit de moestuin: een zomer met vele uitersten

Uit de moestuin: een zomer met vele uitersten

Door gastblogger Ellen Rebel – Het weer is nogal afwisselend zullen we maar zeggen. Regen, wind en zon wisselen elkaar regelmatig af.  Wij zijn druk met klussen en daardoor ervaren wij het als een heerlijke zomer. We hoeven ook niet al te veel te sproeien in de tuin. Het regende in Europa bizar veel maar het regende ook vele medailles bij de Olympische spelen. Mooie prestaties voor Team NL waar we allemaal weer super trots op zijn.

uit de moestuin - jarig

En weer een jaartje erbij

Tja, de tijd gaat snel en dat betekent dat je ook binnen no time weer een jaartje ouder bent. Zo ook vandaag. Er zullen vast veel leeftijd genoten zijn die, net als ik, het jarig zijn niet veel doet. Natuurlijk vind ik het superleuk als mensen eraan denken en mij feliciteren want we mogen blij zijn, dat we een jaartje ouder mogen worden, want dat is niet iedereen gegeven. Maar vieren? Volgende maand al genoeg te vieren. We slaan het een jaartje over.. … is niet zo belangrijk. Natuurlijk komt mijn moeder van 81 nog gezellig naar Pijnacker scheuren met haar hippe groene autootje om een kop koffie te drinken maar cadeaus boeien mij niet echt. Elke dag gezond doorkomen is een cadeau. Vanavond met mijn meiden een surpriseavond als cadeau en zaterdag komen alle kinders met aanhang eten. Ik ben erg benieuwd wat we vanavond gaan doen! Ik laat het jullie weten!

Uit de moestuin - lunch

Vergaderlocatie De Keulse Hei vordert

 Zoals al geschreven, we zijn hard aan het werk aan onze vergaderlocatie De Keulse Hei. Dat er veel geklust en geregeld moest worden wisten we maar in zo’n korte tijd, is toch wel even topsport! Frank heeft er nu bijna vijf weken op zitten van zijn zes weken vakantie. Werkdagen van 14 uur zijn geen uitzondering maar dan heb je ook wat! Het wordt supermooi! Je herkent er geen garage meer in. Het ziet er heel erg strak uit. Zelf ben ik met name met de regeldingen bezig. Het kopen van glazen, mokken, koffieapparaat, het uitproberen van gerechten, het uitproberen van brood, het bekendmaken aan de buitenwereld….. en aanstaande maandag komt er al een groep voor een try-out waar we erg blij mee zijn want er moet toch het een en ander uitgetest worden. Ook gaat er een promovideo van de locatie komen. Zodra deze gereed is, laat ik het jullie weten. Houden jullie ook de website in de gaten? 

uit de moestuin -bieten

Oogsten en bewaren van de rode biet

Om ook nog groenten te hebben als de moestuin op zijn einde loopt kwam ik een geweldige tip tegen voor het bewaren van bietjes (en ook wortels). Je kan ze in een bak doen met zand. Fantastisch. Ik heb het uitgeprobeerd, ben benieuwd of het werkt. Ik hou jullie op de hoogte. Lees er meer over op Groene Passies.

uit de moestuin - oogst

Bizar goed courgette jaar en ideeën voor borrelhapjes

Wat doen de courgettes het bijzonder goed dit jaar. Ik heb er enorm veel geoogst en het is voorlopig ook nog niet klaar. Familie en buren eten er ook goed aan mee en ik ben ook veel aan het invriezen voor soep bij de lunch op de Keulse Hei. Ik heb donkergele, lichtgele, effengroene, gestreepte groene exemplaren en langwerpige en ronde vormen, licht en donker groene exemplaren. Behalve soep ook gevulde courgette op het menu en verder kwam ik ook op de site van de meisjes van de moestuin borrelhapjes tegen met courgette. Ook deze gaan we nog uitproberen!

Parkietjes

De weggevlogen parkiet die heimwee had

Een van Frank zijn parkieten was door het gaas van de sluis gekropen en bij het openen van de deur rook hij de vrijheid en weg was hij. We hebben nog wat gezocht maar al snel in geen velden of wegen te bekennen helaas. Hij had een vrouwtje zitten met eieren wat heel erg spijtig was want die werd nu niet meer verzorgd. Na drie weken kregen wij bezoek en zij vroegen aan Frank : “ joh, die parkiet op de oprit, is die van jou?” Huh… na drie weken zagen we hem ineens. Met een schepnet kon Frank hem na een kleine tien minuten in de tuin van de buren vangen en kwam hij heel blij aangehold en kon het vogeltje herenigd worden met zijn vrouwtje.

Keulse hei

En hoe nu verder?

Afgelopen weken lazen we in de krant dat een echte hete zomer naar alle waarschijnlijkheid niet meer gaat komen. Maar een paar zomerse dagen zou wel fijn zijn. Wij gaan op De Keulse Hei nog even knallen. Aanstaande maandag komt er een groep als try-out. Verloopt alles naar wens? Doet de Wi-Fi het goed? Zijn er nog andere op- en aanmerkingen? En dan gaan we hard werken naar de officiële opening op vrijdag 24 september. Wij hebben er zin an!

One Comment

  1. Jeannette Dijkstra

    Ja hoor, daar is ze weer! Wat een leuk gevarieerd blog en dat ook nog eens op je verjaardag. Van harte gefeliciteerd???. Veel toi toi toi bij de try out van aanstaande maandag. Super hoe jullie allemaal in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen.?? Veel plezier vandaag en ben benieuwd naar je verrassing van vanavond.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*