Home » Surf en turf spiesjes voor op de bbq
surf en turf spiesjes

Surf en turf spiesjes voor op de bbq

Ik maakte voor het eerst kennis met het fenomeen ‘surf en turf’ tijdens een rondreis door Amerika in 1995. Vlees met vis, wat een rare combinatie? Maar ook een hele lekkere. Probeer vooral eens deze eenvoudige surf en turf spiesjes!

Surf en turf spiesjes

Surf en turf

In 1995 kenden we nog geen Starbucks coffee, vierden we geen Valentijnsdag en hadden we dus ook nog nooit gehoord van surf en turf. Volgens Wikipedia is niet echt bekend waar de oorsprong van het gerecht ligt, de oudst bekende vermelding komt uit 1961. Surf en turf is de combinatie van rood vlees en zeevruchten, vaak biefstuk en kreeft of garnalen. Surf staat hier voor de zee en turf voor het land. De combi is ook wel omstreden, en wordt gezien als een typisch voorbeeld van Amerikaanse overconsumptie.

Surf en turf spiesjes

Garnalen

Ik heb altijd wel een zak garnalen in de diepvries liggen. Gepeld, half gepeld of ongepeld. In dit geval zijn gepelde grote garnalen het handigst om te gebruiken. Garnalen zijn ook ideaal voor een snelle maar oh zo lekkere pasta. Net zo’n fan van garnalen als ik? Ik zette de 10 lekkerste recepten met garnalen voor je op een rij! Of voor de liefhebber van vis in het algemeen:  10 x de lekkerste recepten met vis 

Deze surf en turf spiesjes zijn ideaal voor op de BBQ. Terwijl ander vlees nog wat op zich laat wachten, kun je binnen een paar minuten al genieten van deze lekkere vis-vlees combi! Ik heb geen bbq, maar maak ze ook heerlijk klaar in de grillpan.

Surf en turf spiesjes

Surf en turf spiesjes

Wat heb je nodig (8 spiesjes):

Ingrediënten

  • 16 grote gepelde garnalen
  • 200 gram kogelbiefstuk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Extra nodig: satéstokjes

Ontdooi de garnalen (dit gaat makkelijk en snel in een vergiet onder de koude kraan). Pers de knoflookteentjes uit, meng met de olijfolie en laat de garnalen hierin een uurtje marineren.

Snijd de biefstuk in 16 gelijke blokjes. Rijg de garnalen en biefstuk om en om aan de stokjes (twee garnalen en twee stukjes biefstuk per stokje). Bestrooi met zout en peper.

Bak ca. 1 minuut aan weerszijden op de bbq of in de grillpan.

Bewaar het recept voor surf en turf spiesjes op Pinterest:

Surf en turf spiesjes

Summary
recipe image
Recipe Name
Surf en turf spiesjes
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*