Home » Tropische wentelteefjes met gebakken ananas

Tropische wentelteefjes met gebakken ananas

Toen Bodhi nog naar de basisschool ging was woensdag de enige dag dat hij thuis lunchte. En dus maakte ik dan meestal zijn favoriete lunchgerechten: mac ’n cheese, omelet of wentelteefjes. Nu hij naar de middelbare gaat hebben we niet zo vaak meer zo’n gezamenlijk lunchmoment. Behalve in de vakantie. Dus maakte ik dit keer een zomerse lunchvariant: tropische wentelteefjes met gebakken ananas!

tropische wentelteefjes met gebakken ananas

Ananas

Bodhi is een echte fruitliefhebber. En als er verse ananas in het seizoen is heb ik er eigenlijk altijd wel standaard eentje op het aanrecht liggen. Voor in de milkshake of zo, uit het vuistje. En met zo’n handige ananasboor heb je een wip een mooie stapel ananasringen.

ananassen

Tropische wentelteefjes met kokosmelk

Om een gerecht tropisch te maken denk ik altijd al snel aan kokosmelk. Ik ben er dol op! Ik verging dan ook de traditionele melk in dit gerecht door kokosmelk. En ik bakte er de ananasschijven bij. Je kunt de wentelteefjes ook serveren met (zelfgemaakte) ananasjam of met schijfjes verse mango! Door de kokosmelk zijn deze wentelteefjes ook vegan.

tropische wentelteefjes met gebakken ananas

Baguette

Normaal gesproken gebruik ik voor het maken van wentelteefjes gewone witte (casino) boterhammen. Dit keer koos ik voor een baguette. Kun je de wentelteefjes zo met je handen eten! Het brood mag trouwens best oud zijn, des te beter wordt de vloeistof geabsorbeerd. Benieuwd naar de geschiedenis van het wentelteefje?

tropische wentelteefjes met gebakken ananas

Tropische wentelteefjes met gebakken ananas

Wat heb je nodig (1-2 personen):

  • 1 mini baguette
  • 50 ml kokosmelk
  • 1 ei
  • Suiker
  • Kaneelpoeder
  • Ananas (vers of uit blik)
  • Boter

Bak eerst de plakken ananas in een koekenpan in een klontje boter rondom goudbruin. Je kunt eventueel wat honing toevoegen om de ananas te laten karameliseren.

tropische wentelteefjes met gebakken ananas

Snijd de baguette in plakjes. Klop in een diep bord het ei los met de kokosmelk. Week hierin de sneetjes brood. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes aan beide kanten lichtbruin. Serveer de tropische wentelteefjes met suiker en kaneel en de plakken gebakken ananas.

Summary
recipe image
Recipe Name
tropische wentelteefjes met gebakken ananas
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. klinkt goed alleen niet rach proof helaas maar neem wel je recept mee voor mijn meiden 😀 en ik krijg geen meldingen meer in mijn feedreader van je nwe blogposten 🙁

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*