Home » Tien tips voor een goedkoop of gratis dagje uit!
Goedkoop of gratis dagje uit: Pyramide van Austerlitz

Tien tips voor een goedkoop of gratis dagje uit!

Zes weken zomervakantie met de kinderen…. Als je geluk hebt ga je een nog paar weken op vakantie. Maar dan blijven er nog een heleboel dagen over om leuke uitstapjes te maken. Een dagje pretpark of dierentuin is echter een behoorlijke aanslag op je portemonnee. Vandaag deel ik tien tips voor een goedkoop of gratis dagje uit.

Goedkoop of gratis dagje uit

Pastasalade spiesjes Caprese

Fietstocht

Maak een mooie fietstocht en neem een picknickmand mee. Op https://www.route.nl/ vind je duizenden gratis fiets- en wandelroutes. Er is ook een app die je kunt downloaden. In de picknickmand stop je bijvoorbeeld een heerlijke quiche lorraine, een panzanella (Italiaanse broodsalade) of deze pastasalade spiesjes.

Goedkoop of gratis dagje uit: Zaanse Schans

Toerist uithangen

Bezoek toeristische trekpleisters als de Zaanse Schans, Marken, Kinderdijk of Volendam. Er rondlopen kost je helemaal niets, en er is meer dan genoeg te zien! De meeste molens en winkels zijn gratis, voor sommige betaal je entree.

Skyline Den Haag

Ontdek je plekje

Bezoek eens een Nederlandse stad waar je nog nooit geweest bent. Bij de plaatselijke VVV’s zijn vaak gratis wandeltochten verkrijgbaar. Of zoek naar blogs met leuke winkeltips voor de stad van je keuze. Zo heeft blogger Cynthia op haar blog hele leuke tips voor Zwolle en deelde ik eerder de leukste culinaire adresjes in Den Haag

Fruit plukken

Ga zelf fruit plukken en maak er thuis de heerlijkste jam, saus of limonade van. Appels en peren pluk je op De Olmenhorst of pruimen, frambozen en bessen in de Betuwe. Google op ‘zelfpluktuin’ voor fruit plukken bij jou in de buurt!


Klimduin

De klimduin in Schoorl is voor mij echt jeugdsentiment. Op deze 51 meter hoge zandberg kun je je wel een middagje vermaken. En natuurlijk kun je in de duinen heerlijk wandelen en picknicken.

Openluchtvoorstelling

Bezoek eens een openluchtvoorstelling. Bijvoorbeeld van het slottuin theater bij Slot Zeist. In de zomer kun je elke woensdagmiddag naar een kindervoorstelling. Je kunt je ook eerst (gratis) laten rondleiden door Slot Zeist. In de avond kun je genieten van een serie bijzondere avondconcerten. Ook allemaal gratis. Google op ‘gratis openluchtvoorstelling’ voor een voorstelling bij jou in de buurt!

Geertje - my happy life juni 2017

Kinderboerderij

Bezoek een kinder- of geitenboerderij. Ik ben zelf enorm fan van geitenboerderij ’t Geertje in Zoeterwoude. Voor het voeren van de geitjes (melk of brokjes) betaal je een kleine bijdrage.

Van Kleef

Museum

Wist je dat er ook een heleboel gratis musea zijn in Nederland? In Den Haag kun je bijvoorbeeld naar het Haags Openbaar Vervoer Museum(op zondagmiddag) of naar Slijterij/distileerderij Museum van Kleef. Google op ‘gratis musea’ voor een leuk museum in jouw buurt!

goedkoop of gratis dagje uit: Orvelte

Orvelte

In monumentendorp Orvelte ga je terug in de geschiedenis. In dit dorp dat is ingericht als museum vind je boerderijen en huizen en straten met ouderwetse klinkers en kinderkopjes. De winkeltjes en andere bezienswaardigheden zijn vaak gratis te bezoeken. Soms wordt er voor een demonstratie een kleine bijdrage gevraagd.

Goedkoop of gratis dagje uit: Pyramide van Austerlitz

Pyramide

Nog een stukje jeugdsentiment is de Pyramide van Austerlitz en de bijbehorende speeltuin! Dit in 1804 gebouwde eerbetoon aan Napoleon ligt op het hoogste punt van de Utrechtse heuvelrug. Een uniek en onverwacht staaltje architectuur! Toegang tot het park en de speeltuin met toestellen voor alle leeftijden is gratis. Daarnaast is er ook nog een lunapark, daar betaal je € 1,20 voor een toegangsmuntje per attractie. Ook kun je heerlijk wandelen in de bossen rondom de pyramide.

Heb jij nog leuke tips voor een goedkoop of gratis dagje uit? Deel ze hieronder in de reacties!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

7 Comments

  1. Karin van Dam

    Hele leuke tips ik zal ze bewaren voor als mijn kleindochter wat groter is

  2. Uitjes zijn inderdaad schandalig duur. Leuke tips deel je!

  3. Dankjewel voor de inspirerende leuke uitjes!

  4. bedankt voor de tips.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*