Ik hou van sushi. Maar niet persé van sushi maken. Want best veel werk voor de tijd die je uiteindelijk nodig hebt het weer op te eten haha. Dus maakte ik dit keer – met mijn mini tulband vorm – sushi mini tulband. Makkelijk te maken, eenvoudig mee te variëren. En lekker!
Mini tulband bakvorm
Met een mini tulband bakvorm bak ik….mini tulband cakejes. Logisch he. Maar is het niet leuker als je zo’n vorm wat breder kunt inzetten dan alleen maar als bakvorm? Voor sushi mini tulband dus bijvoorbeeld. Maar je zou ‘m ook prima als puddingvorm kunnen gebruiken!
Sushi
Ben jij ook fan van sushi maar niet zo’n fan van het maken van die rolletjes. Maak dan ook eens deze nigiri sushi of een sushi salade. Je maakt deze sushi mini tulband natuurlijk eenvoudig vegetarisch door de vis te vervangen door bijvoorbeeld omelet, tofu of mango.

Wat heb je nodig:
Ingrediënten
- 0,5 cup sushi rijst
- 1 cup water
- 1,5 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- 100 gram zalm of naar wens: tonijn, krab, omelet
- 1/2 avocado
- 1 norivel
- sesamzaadjes
- Japanse kewpie mayonaise
- sojasaus
- wasabi
Aan de slag!
- Kook de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de zout, suiker en rijstazijn toe en laat volledig afkoelen.
- Verdeel wat sushi rijst over de mini tulbandvorm tot ca. de helft
- Verdeel hierover eerst de mayo, dan de vis of avocado en stukjes norivel.
- Vul af met de rest van de sushi rijst.
- Stort op een bord en decoreer met sesamzaadjes.
- Serveer met sojasaus en wasabi.