Homemade corndogs

Corndogs. Warme worst op een stokje in een jasje van deeg. We aten ze voor het eerst op Pier 39 in San Francisco. Zonnetje op ons gezicht, geur van zee en strand, geluiden van zeehonden op de achtergrond…dat alles droeg natuurlijk bij aan de uiteindelijke smaak. Want super lekker, dat waren de corn dogs die we daar bij een kraampje kochten. Vooral zoonlief vraagt er nog regelmatig om.

Corndogs

Een regenachtige maandagmiddag in Den Haag, geur van natte gymspullen en zonnebloemolie. Geluid van tram 2 op de achtergrond….Maar de corndogs die ik vandaag bakte smaakte gewoon net zo goed als toen in Amerika. Homemade in Den Haag! En het is nog reuze makkelijk ook.

Let op: maismeel is géén maizena. Ik kocht maismeel bij de toko maar in een grote goed gesorteerde supermarkt moet je het ook kunnen terugvinden.Wat heb je nodig (10 corndogs)

  • Blikje grote knakworsten
  • 60 gram bloem
  • 60 gram maismeel
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 ml. melk
  • 1 ei
  • zout/peper
  • 500 ml. zonnebloemolie
  • Saté prikkers
  • Zonnebloemolie (ca. 500 ml.)


Verwarm de zonnebloemolie langzaam op matig vuur in een grote wok. Prik elke knakworst in de lengte op een grote saté prikker. Doe bloem, maismeel, suiker en bakpoeder in een beslagkom. Kluts in een hoge smalle maatbeker de ei en melk. Spatel dit mengsel door de bloem tot een mooi beslag. Giet dit beslag over in de hoge smalle maatbeker en laat ca. 10 minuutjes staan.

 
Corndog kraam op pier 39
Het corndog kraampje op pier 39
 

Doop de worstjes één voor één in het beslag en leg ze in de wok met hete olie. Bak er niet meer dan drie tegelijk. Frituur de corn dogs tot ze goudbruin zijn in ca. 2 minuten. Haal uit de wok (voorzichtig, heet!) en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Lekker met chili-saus!

Ook leuk om te lezen:

2 Comments

  1. Ik heb de corndogs helemaal overgeslagen in Amerika, vond ze er niet zo lekker uitzien maar dat blijken ze dus wel te zijn!! Leuk dat je ze zo makkelijk zelf kunt maken.

  2. Het echt een lekkere lunchsnack. Vooral het maisdeeg heeft een lekkere lichtzoete smaak.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CommentLuv badge