Home » Valentijns tulbandcakejes
Valentijns tulbandcakejes

Valentijns tulbandcakejes

Volgende week dinsdag is het Valentijnsdag. En ik kwam er dus achter dat ik op mijn blog helemaal geen Valentijns recepten had staan. Wel deze mooie glas-in-lood hartenkoekjes, maar die maakte ik dan weer voor Moederdag. Ach, ik ben dit jaar alweer 25 jaar gelukkig in de liefde. En ik bak minimaal één keer in de week al wat lekkers voor de liefdes van mijn leven. Daarom plaats ik – om ook mijn lezers tegemoet te komen – vandaag het recept voor deze leuke Valentijns tulbandcakejes!

Valentijns tulbandcakejes

Met heerlijke framboosjes en een decoratie van witte chocolade en hartjes kun je hier wel mee aan komen toch? Bij de ‘love of your life’, je moeder of je beste vriendin. Want wie zegt dat je op Valentijnsdag alleen het hart van een geliefde mag veroveren. Alleen met Valentijn? Deze tulband cakejes smaken ook heel goed als je ze tijdens een Netflix marathon helemaal zelf opeet!

Valentijns tulbandcakejes

Valentijns tulbandcakejes

Wat heb je nodig (6 mini tulband cakejes)

  • 125 gram boter (kamertemperatuur)
  • 3 eieren (kamertemperatuur)
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 zakjes vanillesuiker
  • 50 gram frambozen (ik gebruik diepvries frambozen, wel even laten ontdooien)

Glazuur:

  • 75 gram witte chocolade
  • 30 gram boter
  • Hartjes decoratie

Verwarm de oven op 170 graden.

Mix de boter met de basterdsuiker en het zakje vanillesuiker romig en luchtig. Vervolgens meng hier één voor de eieren door. Schep met een spatel de bloem erdoor en spatel daarna de frambozen door het beslag. Vet de tulbandvorm in met (vloeibare) boter. Schep het beslag in de vorm tot ca. 1/3 onder de rand. Bak de mini tulbandcakejes in ca. 15 minuten gaar.

Laat ca. 15 minuten afkoelen, haal uit de vorm en laat volledig afkoelen op een rooster.

Smelt de boter en de chocolade in een pannetje au-bain-marie. Als de chocolade vloeibaar is kun je dit voorzichtig over de cakejes schenken. Decoreer met de hartjes. Laat de chocolade hard worden.

Bewaar het recept voor Valentijns tulbandcakejes op Pinterest:

Summary
recipe image
Recipe Name
Valentijns tulbandcakejes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

4 Comments

  1. Ziet er heerlijk uit Anne Marie.

  2. Wat zien deze kleine tulbandjes er prachtig uit! Alsof ze zo bij de bakker vandaan komen!

  3. Oh jammm. Heerlijk en echte kunstwerkjes!!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*