Home » Nigiri sushi maken
Nigiri sushi maken

Nigiri sushi maken

Mijn zoon en ik zijn dol op sushi. Meestal gaan we voor sushi gewoon lekker uit eten, bij Zushi in Amsterdam (met lopende band!) of een all you can eat restaurant. Maar zelf maken is ook leuk en lekker! Ik ben geen ster in het maken van strakke rollen maki sushi, maar nigiri sushi maken is daarentegen easypeasy! 

Nigiri sushi maken

Soorten sushi

Je hebt diverse soorten sushi:

  • maki sushi: de bekende rolletjes van zeewier met sushirijst en diverse vullingen
  • uramaki: binnenste buiten rolletjes, met de rijst aan de buitenkant
  • temaki: hoorntjes van zeewier met rijst en diverse vullingen
  • sashimi: plakjes rauwe vis
  • nigiri: blokjes rijst met stukjes vis, ei of avocado

temaki handroll

Nigiri sushi

Op mijn blog vind je al een recept voor temaki sushi. Deze maak je het liefst kort van tevoren, dan blijft de zeewier lekker knapperig. De nigiri sushi kun je wel vantevoren maken. Haal dan wel minstens een half uur voor serveren uit de koelkast. Van de rest van de zalm en tonijn sneed ik dunne plakjes sashimi. Ook zo dol op vis? Ik zette de 10 lekkerste recepten met vis op mijn blog voor je op een rij!

Nigiri sushi maken

Nigiri sushi maken

Nigiri sushi maken

Nigiri sushi

Zelf sushi maken is niet moeilijk wanneer je gaat voor heerlijke nigiri sushi. Toppings zijn ook prima vega(n) te maken!
Afdrukken Pin
Gang: snack
Keuken: Japans
Trefwoord: vegetarisch, vis
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 35 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Kook de sushi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de rijstazijn met het zout en de suiker. Verwarm op een laag vuur totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een grote lage ovenschaal en sprenkel de azijn erover. Schep om en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Als je het helemaal goed wilt doen dan laat je de rijst afkoelen terwijl  je - al omscheppend - met een waaier de rijst koelt. Ik laat dat meestal achterwege.
  • Bewaar tot gebruik eventueel in de koelkast (afgedekt met folie).
  • Maak met natte handen kleine blokjes van de sushi rijst.
  • Snijd dunne plakjes zalm, tonijn, avocado, krab etc en beleg hiermee de blokjes. De vis kun je zo op de rijst leggen, de avocado en omelet kun je vastzetten met een reepje nori. Plak het uiteinde vast met een beetje water.
  • Vega(n)?: vervang de vis door reepjes in sesamolie gebakken oesterzwam, op smaak gebracht met wat sojasaus. Verder kun je natuurlijk de omelet, avocado en eventueel vegan visvervangers gebruiken. Of maak zoete sushi met mango!
  • Serveer de nigiri sushi met sojasaus, wasabi en (eventueel) ingelegde gember.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor nigiri sushi op Pinterest:

Nigiri sushi

Summary
recipe image
Recipe Name
Nigiri sushi maken
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*