Home » Japanse tonijnsalade
Japanse tonijnsalade

Japanse tonijnsalade

Qua broodjes ben ik eigenlijk best saai. Of liever, qua broodbeleg.  Ik ben en blijf een kaasmonster dus op brood eet ik het liefst: kaas. Oude kaas, geitenkaas, roomkaas. Er is met kaas natuurlijk genoeg te variëren. Maar verandering van smaak doet eten dus probeerde ik dit keer een broodje met Japanse tonijnsalade. De wasabi, sesam en Kewpie mayonaise geven de tonijn een heerlijk Oosters tintje!

Japanse tonijnsalade

Voor deze Japanse tonijnsalade gebruik ik bij voorkeur ook de Japanse kewpie mayonaise, een heerlijke friszure mayonaise. Deze is tegenwoordig in vrijwel alle grote supermarkten wel verkrijgbaar. Ik koop ‘m meestal bij de Makro. Uiteraard kun je ook gewone mayonaise gebruiken. Met de wasabipasta kun je de salade zo pittig maken als je zelf lekker vindt!

Japanse tonijnsalade

Wat heb je nodig (ruimschoots genoeg voor 1-2 broodjes)

  • 1 blikje tonijn op water (ca. 180 gram, afhankelijk van welk merk je kiest)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 4 centimeter wasabi pasta (of meer/minder naar keuze)
  • Halve eetlepel sesamzaadjes
  • 1 normvel
  • Peper en zout

Laat het blikje tonijn uitlekken. Doe de tonijn in een schaal en roer los met de mayonaise en wasabi pasta. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de sesamzaadjes lichtjes in een droge hete koekenpan en roer door de tonijnsalade. Knip wat reepjes uit een norivel en decoreer hiermee de Japanse tonijnsalade.

Eet smakelijk!

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Japanse tonijnsalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Leuk detail, dat norivel erop! Lijkt me een heerlijk broodje.

  2. Heerlijk! Laatst ook gelezen hoe je een pizzabodem moet maken met tonijn en nu dit recept. Heel blij mee!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*